Vara este momentul perfect sa explorezi colturile tarii si sa descoperi noi obiective turistice. Fie ca adori sa te bronzezi la soare sau esti pasionat de drumetiile montane, Romania dispune de toate formele de relief. Varietatea este cuvantul ce descrie cel mai bine turismul autohton. Totusi, exista anumite zone ale tarii care inca nu au fost inca descoperite de catre turisti.

In continuare, iti vom prezenta zone ale tarii ce merita a fi vizitate in vara anului 2022.

1. Parcul National Portile de Fier

Vorbim despre unul dintre cele mai interesante trasee turistice din tara noastra. Aici vizitatorii se pot bucura de un cadru natural deosebit si pot admira Cazanele Dunarii in toata splendoarea lor. Defileul natural strabate Muntii Carpati la granita cu Serbia, iar privelistea este absolut incantatoare. Vaile carstice, peretii calcarosi, pesterile, cascadele si padurile de fag transforma locatia intr-un tinut de basm.

Sursa: Peisaje din Romania, unice pe glob

Turistii sunt incantati si de chipul lui Decebal, ce a fost sculptat in stanca mai bine de 10 ani, insa rezultatul obtinut este unul de exceptie. Basorelieful se afla la gura golfului Mraconia, fiind totodata si cea mai mare capodopera de acest gen din intreaga Romanie.

Citeste si : Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptura din piatra din Europa

Inaltimea de 40 de metri si latimea de 25 de metri transforma acest monument intr-o atractie turistica emblematica, la nivelul tarii.

Intregul areal reprezinta o arie protejata de lege, gratie diversitatii biologice si a peisajelor unice.

2. Lacul Vida 

Tara noastra este de-a dreptul remarcabila din punct de vedere turistic. De la sud si pana la nord, in orice colt al Romaniei exista obiective turistice foarte frumoase. Lacul Vida poate fi admirat de turistii ce ajung in Bihor. Barajul are o inaltime de peste 10 metri, iar deversorul creat in forma de palnie are rolul de a sustine apa acumulata de pe suprafata lacului.

Remarcabila este si nuanta turcoaz a apei, ce te duce cu gandul la o statiune exotica.

Sursa: Lacul Vida, Bihor 

Turistii ce ajung in aceasta zona vor avea parte si de activitati cat se poate de interesante, de la pescuit, pana la parcurgerea unor drumetii in padurile ce se afla in imediata apropiere a Lacului Vida.

Sursa: Cascada Cailor, cum ajungi si ce mai poti vizita in apropiere 

3. Cascada Cailor din Muntii Rodnei 

Aceasta se numara printre comorile ce inca nu au fost pe deplin cunoscute de catre turisti. Aflata in imediata apropiere a statiunii Borsa, Cascada Cailor se intinde pe mai bine de 90 de metri, iar de aici poti admira spectacolul naturii.

Din punct de vedere geografic, cascada este situata la o altitudine de 1300 de metri, in inima muntilor, fiind considerata a fi cea mai mare din intreaga Romanie. Pentru a ajunge in acest mic paradis, va trebui sa parcurgi o distanta de aproximativ o ora si jumatate din statiunea Borsa. Potrivit legendelor, localnicii obisnuiau sa isi tina hergheliile de cai pe pasunile din apropierea cascadei, insa acest loc nu era ferit de primejdii. Uneori, ursii isi faceau aparitia, in cautarea hranei. Totusi, locul era deschis, iar sansele acestora de capturare erau minime.

Asadar, putem afirma ca Romania este un tinut binecuvantat, unde varietatea formelor de relief si clima temperat-continentala au favorizat dezvoltarea turismului. Daca nu stii ce locatii sa vizitezi in ultimele saptamani de vara, ia in calcul propunerile noastre si nu vei regreta.