Sursa:  Barajul si Lacul Vidraru 

Dimensiunile lacului, cadrul natural in care este amplasat si frumusetea mediului inconjurator transforma Lacul Vidraru in unul dintre cele mai apreciate lacuri de acumulare existente pe teritoriul Romaniei.

Din punct de vedere geografic, acesta a fost creat pe raul Arges din judetul cu acelasi nume, in anul 1965.

Amenajat initial pentru producerea de energie electrica, lacul a devenit odata cu trecerea timpului un obiectiv turistic de renume national.

Situat intre versantul Ghitu si Muntii Fruntii, aici se revarsa apele raurilor Buda si Capra, dar si a unor afluenti directi: Cernatul, Raul Doamnei, Valsanul, Topologul.

Stiai ca Lacul Vidraru se intinde pe o suprafata de peste 893 de hectare? Cu o lungime de aproximativ 10.3 km, lacul este de-a dreptul impresionant. Ba mai mult, la constructia barajului s-a lucrat vreme de 5 ani si jumatate, insa rezultatul obtinut este unul de exceptie. 

Daca te intrebi ce activitati poti practica in zona, ei bine, raspunsul este simplu. Poti avea parte de sporturi extreme, avand in vedere faptul ca aici este creata cea mai inalta pista de lansare pentru bungee jumping.

In imediata apropiere a barajului se regaseste debarcaderul, loc in care se organizeaza deseori curse de agrement cu vaporasul.

Sursa: Imagini de poveste la Barajul Vidraru! 

Potrivit specialistilor, Lacul Vidraru este denumit simbolic drept „o bijuterie inginereasca”. Locul este frecventat deseori pentru relaxare, cat si pentru practicarea anumitor sporturi. Daca iti doresti sa iesi din cotidian si sa ai parte de clipe relaxante, atunci ai putea avea in vedere aceasta destinatie de vacanta.

In imediata apropiere a lacului mai exista si alte atractii turistice interesante, dupa cum urmeaza:

Cetatea Poenari 

Se afla in varf de munte, la doar 27 de km de Curtea de Arges. Vorbim despre o fortareata medievala absolut incantatoare, ce a fost construita inca din secolul al XIV-lea. Monumentul istoric impunator impresioneaza an de an un numar mare de turisti, ce isi doresc sa admire o mica parte din cultura si civilizatia stramosilor.

Citeste si : Cetatea Poenari, un loc plin de istorie 

Valea lui Stan 

Raul ce curge cu repeziciune isi are drept sursa de provenienta creasta Muntilor Fruntii. Cu o lungime de aproximativ 11 km, acesta se revarsa in lacul de acumulare Vidraru. Inainte de crearea lacului, acesta se varsa in raul Arges.


Sursa: Canionul Valea lui Stan 

Toate acestea fiind zise, Lacul Vidraru reprezinta un punct de interes la nivel turistic. Daca inca nu ai descoperit frumusetile zonei, acum poti sa iti rezervi cateva zile pentru a explora Oltenia mai indeaproape. Cine stie, poate vei reveni pe aceste meleaguri si cu ocazia sarbatorilor de iarna.