Aflat in judetul Bistrita-Nasaud, Lacul Colibita reprezinta o atractie turistica pentru turistii din Romania, cat si pentru cei din intreaga lume.

Denumit simbolic si “Marea de la Munte”, Lacul Colibita este un lac de acumulare, din Muntii Calimani.

Desi a fost creat in scop hidroenergetic, Lacul Colibita a devenit un obiectiv turistic important din Romania, fiind situat la o altitudine de 900 m.

Pe malurile sale regasim statiunea turistica Colibita, ce reprezinta o destinatie ideala de vacanta, daca ne dorim sa ne relaxam si sa avem parte de activitati interesante.

Sursa: Despre Colibita, Romania

Printre activitatile de care putem avea parte in statiune se numara pescuitul, excursiile, drumetiile montane, caiacul, ciclismul.

Sa nu uitam ca Lacul Colibita se afla intr-o zona montana, unde calitatea aerului este superioara. De regula, concentratia maxima de ozon in Romania nu depaseste 72,6 micrograme/m3, insa in aceasta locatie, in urma cercetarilor realizate, s-a demonstrat ca valoarea concentratiei de ozon poate ajunge chiar si la 90 micrograme/m3.

Prima atestare documentara a localitatii Colibita a avut loc in anul 1760. In anii 90, statiunea era des vizitata de catre persoanele ce se confruntau cu afectiuni respiratorii, datorita concentratiei mari de ozon si iod.

In imediata apropiere a lacului regasim si localitatea Bistrita Bargaului, ce face parte din circuitul turistic al zonei.


Sursa: Colibita, locul cu cel mai curat aer din Romania

In sezonul estival, in afara de plaja si baia in apa limpede a lacului, putem sa ne bucuram de un cadru natural deosebit, fiind inconjurati de natura si frumusetile acesteia.

Tot in aceasta zona regasim si alte atractii turistice, pe care putem sa le vizitam. Vorbim despre Pasul Tihuta, o sosea ce traverseaza lantul Carpatilor Orientali, fiind puntea de legatura dintre Moldova si Transilvania.

Avand in vedere faptul ca se situeaza la peste 1200 m altitudine, ne putem bucura de peisaje minunate, indiferent de anotimp.

Parcul National Muntii Rodnei reprezinta o alta locatie plina de farmec din Romania. Intitulat rezervatie naturala inca din anul 1990, acesta reprezinta una dintre cele mai importante rezervatii din intreaga tara, datorita faunei si florei, cat si a structurii geologice.

Odata ajunsi in parc, vom putea sa vizitam diferite monumente, cum ar fi Biserica din lemn din Manastirea Moisei, construita in 1672.

Lacul Colibita este amplasat intr-un cadru de poveste, pe Valea Bistritei, la poalele Muntilor Bargau si Calimani. Practic, intruneste toate calitatile, pentru a deveni o destinatie ideala de vacanta. Aerul curat, padurile vesnic verzi, pajistile alpine, crestele muntilor, toate aceste elemente incanta privire turistilor.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca localitatea Colibita se afla la doar 50 de km de orasul Bistrita. Inca de la iesirea din Bistrita-Bargaului, peisajul este pitoresc, iar soseaua strabate padurile de conifere.

Dupa doar 7 km, putem intrezari barajul de acumulare si statiunea Colibita. Zona ne ofera numeroase posibilitati de relaxare, indiferent de sezon.

Prin urmare, ne apropiem de sezonul de vara, deci este momentul ideal in care sa ne planificam o vacanta, iar statiunea Colibita se dovedeste a fi o alegere inspirata.