Lacul Bolboci, cunoscut si sub denumirea de Marea din Bucegi, este unul dintre cele mai frumoase si captivante lacuri artificiale din tara noastra. Acesta se afla in Masivul Bucegi, pe raul Ialomita, la doar 8 km distanta de Sinaia si la 10 km fata de Pestera Ialomitei.

Zona este foarte vizitata de turisti, lacul fiind un adevarat spectacol unde predomina linistea si aerul curat de munte, iar naturaletea salbatica se potriveste perfect in tablou.

Lacul Bolboci s-a format in spatele unui baraj, caruia ii poarta numele si care este situat la altitudinea cea mai mare din tara, respectiv 1438 de metri. Acesta este un lac artificial, fiind unul dintre putinele de acest gen ce au baraj natural, din pamant si piatra. Volumul util este de 13 milioane metri cubi, iar lungimea este de 2,2 kilometri, coada lacului ajungand pana la Cheile Tatarului.


Privelistea catre acesta este parca rupta din povesti, fiind o destinatie perfecta daca doriti sa va relaxati, sa va destindeti si sa va bucurati de un sejur revigorant la poalele muntilor. Lacul este amplasat practic in  inima muntilor, intr-un loc de o rara frumusete. Acesta este inconjurat de paduri de conifere ce freamata la fiecare adiere a vantului. Privit de sus, lacul are forma unei soparle, cu patru picioare, coada si un cap ascutit.

Pe malul lacului se afla si Cabana Bolboci, construita in anul 1928, cu ajutorul fratilor Schill, ce exploatau padurile de brazi din Valea Ialomitei. Pana in anul 1971, cabana era accesibila doar in sezonul cald, doarece nu avea incalzire, ulterior aceasta fiind acoperita cu tabla si dotata cu soba pentru a primi turisti si in timpul iernii. Are o capacitate de 60 de locuri de cazare, repartizate in camere primitoare si dotate cu facilitatile necesare confortului tau, iar la parter vei regasi restaurantul, care cu siguranta te va impresiona cu preparatele sale delicioase.

Daca vrei sa te bucuri mai indeaproape de frumusetea locului, este amenajata o zona de campare, chiar pe malul lacului. Astfel te vei putea bucura de un popas in inima naturii.

Zona lacului Bolboci este una ofertanta din punct de vedere turistic, avand posibilitatea de a porni catre diferite trasee turistice, toate marcate, menite sa iti asigure adrenalina necesara si buna dispozitie. Principalele obiective turistice pozitionate in apropierea lacului ar fi : Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei, Pestera Ialomitei, Padina, Babele, Varful Omu, Pestera Mica etc. Deci, cu siguranta nu veti putea spune ca va veti plictisi.


Anual se organizeaza si un eveniment in luna agust, : “Ziua lacului Bolboci”, prilej in care puteti admira costume traditionale, descoperi legendele locului sau sa participate la diferite competitii sportive.

Drumul de acces catre lac este unul foarte facil, puteti ajunge pe DN71, dintre Targoviste catre Moreni, sau de la Sinaia pe DJ713.