Fiecare dintre noi a auzit cel putin o data de apa minerala Borsec, insa stiati ca locatia sa de provenienta este absolut incantatoare?

In jurul izvoarelor cu apa termala s-a dezvoltat o statiune turistica unica ce atrage anual un numar impresionant de turisti. Orasul Borsec te va incanta cu un peisaj aparte, iar toamna isi pune deja amprenta asupra statiunii balneoclimaterice.

Citeste si : Toamna, anotimpul ideal pentru a calatori 

Sursa: Galerie Foto Statiunea Borsec

Istoric

Valentin Gunther, un vienez ce a ajuns pe plaiurile Borsecului in anul 1803 pentru a se trata de boala incurabila de care suferea, a jucat un rol esential in dezvoltarea primei fabrici de imbuteliere a apei minerale. Fascinat de rezultatele obtinute, a povestit rudelor sale de proprietatile vindecatoare ale apei si i-a convins pe acestia sa dezvolte o mica afacere.

Eisner si Gunther Zimmetshausen arendeaza un teren si incep constructia fabricii. Incepand cu anul 1805, intreaga localitate se afla deja in plin proces de evolutie.

In anul 1806 erau lansate oficial primele sticle de apa minerala, insa cea mai mare parte din productie lua calea Austriei. Nu este de mirare faptul ca apa minerala de la Borsec a fost premiata si in cadrul Targului International de la Viena, fiind denumita simbolic „Regina Apelor Minerale”.

Daca nu ai ajuns niciodata in aceasta parte a tarii, atunci ar trebui sa stii ca aici exista si cel mai frumos traseu montan din Romania. Autoritatile s-au ocupat indeaproape de amenajarea traseului, iar acesta este prevazut cu panouri informative si cu banci de lemn pe care te poti odihni pret de cateva minute, dupa care sa iti continui drumetia pe potecile de munte.

Sursa: Toamna in Poiana Zanelor 

Poiana Zanelor este o atractie turistica deosebita a zonei, aici existand numeroase bazine cu apa termala.

Continuam cu Pestera Scaunului Rotund, ce se afla spre varful Dealul Scaunului Rotund. Este vorba despre cea mai intinsa cavitate formata in tuf calcaros. Se poate vizita o portiune de 15 metri, aceasta fiind iluminata natural prin existenta unor deschideri ale tavanului.

Muzeul Apei Minerale de la Borsec este un alt obiectiv turistic de mare importanta. In cadrul expozitiei se prezinta istoria zonei. Vizitatorii au posibilitatea de a vedea mai bine de 100 de fotografii si obiecte reprezentative.

Stiati ca obiectul cel mai vechi din intreaga colectie este o sticla produsa chiar la inceputul anilor 1800?

Sursa: Borsec 

Fiind o statiune balneoclimaterica, la Borsec se pot trata diferite afectiuni, cum ar fi cele cardiace, endocrine sau renale. Cele 15 izvoare cu apa termala sunt considerate a fi „vindecatoare” si cand vine vorba de bolile dermatologice sau metabolice.

Aici exista si o partie de schi unde turistii se pot bucura de sporturile de iarna, cat si un telescaun de unde pot admira intreaga priveliste.

Sursa: Statiunea Borsec

Concluzionand, poti observa faptul ca Romania este o tara cu foarte multe atractii turistice. La Borsec simti cu adevarat aerul proaspat de munte si poti avea parte de clipe unice in compania celor dragi.