Statiunea Baile Felix este cea mai mare statiune balneara din intreaga Romanie, iar izvoarele termale au fost descoperite inca din cele mai vechi timpuri. Inca din momentul in care au fost descoperite, oamenii au beneficiat de proprietatile apelor termale.

Primele asezari pentru tratamente au fost amenajate de catre calugarul Felix Helcher, intre anii 1711-1721.

Calitatea apelor termale a fost atestata prin primirea premiului Medalia de Aur, la Expozitia Universala ce a avut loc in Berlin, in anul 1896.

Statiunea este recunoscuta chiar si la nivel international, iar izvoarele cu apa geo-termala ajung si la temperaturi de 43-49 grade C. Se remarca efectele lor terapeutice, iar aici vorbim despre proprietati curative, tocmai de aceea, zeci de mii de persoane apeleaza anual la aceasta metoda de vindecare.

Sursa : Afectiuni ce pot fi tratate la Baile Felix

In ceea ce priveste clima, in aceasta zona se remarca un climat cu veri moderate si ierni blande, deci vremea tine cu turistii, indiferent de sezon. Nici temperaturile scazute nu ne impiedica sa ne bucuram de relaxarea la pisicina, deoarece apa termala are o temperatura potrivita.

Strandul cu apa termala Apollo Felix este destinatia perfecta pentru relaxare, distractie si tratament, in acelasi timp. Vorbim despre cel mai modern ansamblu acvatic termal din vestul Romaniei, ce poate sa fie vizitat pe intreg parcursul anului. Avem la dispozitie 10 bazine, atat exterioare, cat si interioare. Pe langa acestea, regasim si diverse localuri unde putem sa luam masa, dar nu numai.

In statiune gasim magazine, terenuri de fotbal, volei, locuri de joaca pentru cei mici, sauna, masaj, dar si asistenta medicala.


Sursa: Strand Padis Baile Felix

Tot in Baile Felix regasim si frumoasa Rezervatie cu Nuferi, ce este considerata a fi un adevarat spectacol al naturii. Localizata in centrul statiunii, se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din intreaga statiune.

Lacurile reprezinta medii prielnice pentru numeroase specii de pesti exotici, ce traiesc doar in apa termala. Pe langa acestia, intalnim si broaste testoase, deci locatia este bogata atat in fauna, cat si in flora. Nuferii incanta privirile trecatorilor, care realizeaza numeroase fotografii.


Sursa: Atractii Turistice | Lacul cu nuferi

La doar cativa kilometri de lacurile cu nuferi regasim un edificiu cat se poate de interesant. Biserica cu luna prezinta pe suprafata turlei o sfera de doar 3 milimetri, ce se misca dupa luna, in jurul pamantului. Acest fenomen este inedit, unic in Europa si atrage mii de vizitatori, in fiecare an.

Sursa: Biserica cu Luna din Oradea, unica in Europa

Rezervatia naturala Paraul Peta. Aceasta se intinde pe o suprafata de peste 4 hectare si este localizata in statiunea Baile 1 Mai. Apa paraului atinge 30 de grade, chiar si in sezonul rece. Aici putem sa observam florile albe de nufar, ce se remarca prin frumusetea lor.

Asadar, observam ca Romania este o tara inzestrata din punct de vedere turistic, cat si al resurselor naturale. Statiunea Baile Felix este o adevarata oaza de relaxare, unde ne putem relaxa, indiferent de sezon. In acest complex, avem parte de o multime de activitati interesante, care ne fac sa uitam de grijile cotidiene, acumulate de-a lungul timpului.