Incepe sezonul in Delta. Ce poti vizita si ce poti face in Delta Dunarii?

In scurt timp, incepe sezonul pentru una dintre cele mai frumoase, spectaculoase delte din lume. Primavara deja isi face simtita prezenta, momentul prielnic pentru a incepe sa ne conturam noi planuri si destinatii de vacanta. Un loc de onoare pe lista ta trebuie sa-l ocupe Delta Dunarii, locul unde iti vei reincarca bateriile, in mod special dupa o perioada dificila si plina de restrictii.

Bucura-te de un sejur dominat de odihna si relaxare, admira natura, linistea si caracteristicile unice ale Deltei Dunarii. Totul in conditii de siguranta, caci propietarii unitatilor de cazare asigura respectarea normelor de siguranta aflate in vigoare.

Delta Dunarii, inclusa in patrimoniul UNESCO, este singura delta fluviala din lume, cu peste 1200 de specii de plante, copaci si peste 100 de specii de pesti. Jumatate din suprafata acesteia este ocupata de ecosisteme naturale acvative si terestre, avand valoare de patrimoniu universal.

Iata principalele activitati recomandate de LocalTravel, pentru a completa perfect sejurul tau.

O sesiune de pescuit poate fi momentul tau de relaxare, insa iti recomandam sa te informezi asupra zonelor delimitate in care poti pescui fara restrictii. Iata care sunt cele mai bune locuri de pescuit :

  • Lacul Fortuna
  • Canalul Olguta
  • Mila 23
  • Enisala sau pe balta Traian

O plimbare cu barca pe canalele retrase, este oportunitatea perfecta cu ajutorul careia poti surprinde adevarata frumusete a Deltei, flora si fauna diversa, zonele de stufaris ce adapostesc peste 2000 de specii migratoare, nuferi albi, roz sau galbeni. Pelicani, lebede, egrete, cormorani, pescarusi dar si alte specii, vei putea admira in timp ce zboara sau isi fac siesta. 

Desfata-te cu preparatele locale. Neaparat sa incerci borsul de peste, este una dintre cele mai bune ciorbe pe care le vei manca vreodata, preparatul malasolka, una dintre cele mai vechi retete din Dobrogea, scrumbie pe gratar sau...dulceata din peste. 

Gura Portitei, un adevarat colt de rai, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani, datorita peisajului salbatic, locul unde te poti bucura de liniste, relaxare, plaja si soare.

Include in programul tau si o vizita la Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea se varsa in Marea Neagra. Vei avea posibilitatea sa te bucuri de o plaja superba, cu un nisip fin, departe de agitatie si zgomot, un adevarat paradis salbatic.

Si cel mai celebru loc din Delta, este Padura Letea, o rezervatie naturala, cu peisaje rapitoare. Aici ai posibilitatea sa descoperi si sa admiri peste 2000 de cai salbatici, fiind unul dintre putinele locuri de pe continent unde caii traiesc in salbaticie. Zona este cunoscuta si sub denumirea de “jungla Europei”, datorita lianelor infasurate pe trunchiurile stejarilor seculari. Padurea a aparut cu mult timp in urma, dupa retragerea apelor Marii Negre, fapt ce o face speciala, pentru ca plantele cresc pe nisip de fund de mare. 

Se spune ca primavara este anotimpul perfect pentru o excursie in Delta Dunarii, fiind momentul in care culorile incep sa se contureze, apar nuferii, infloresc irisii de balta si zalogii, se reintorc pasarile migratoare (starci, berze, pelicani), iar delta este inundata efectiv de apele Dunarii, ajungand la un debit chiar si de 16.000 metri cubi / secunda.