Cea de-a doua luna de toamna ne surprinde cu o vreme cat se poate de placuta. Temperaturile inca sunt prietenoase, cerul este brazdat doar de cativa nori, iar copacii incă sunt acoperiti de frunzele aramii. Ce ai zice de o scurta drumetie in aceasta perioada din an? Iti poti reincarca bateriile si vei fi surprins de cat de frumoasa este natura toamna. Daca nu te-ai decis inca asupra unei noi destinatii, iti venim in ajutor cu cateva sugestii!


1. Delta Dunarii 



Sursa: Delta Dunarii 


Da, ai auzit bine! Toamna creaza peisaje absolut superbe în Delta. Ba mai mult, acum este momentul ideal si pentru pescuit. Stiai ca luna octombrie este cea mai favorabila luna din an pentru a prinde biban sau stiuca? Rezerva-ti cateva zile pentru a face un intreg circuit al Deltei si vei avea parte de o experienta memorabila! Sa nu mai spunem si de celebra ciorba de peste, ce te va convinge sa ramai mai mult in aceasta locatie unica.


2. Baile Felix



Sursa: Hotel International, Baile Felix 


Atunci cand te gandesti la vacanta, ti-ai dori sa imbini utilul cu placutul. Ei bine, la Felix este posibil! De ce spunem asta? Pentru ca poti avea parte de tratamente balneoclimaterice si te poti bucura totodata de frumusetea zonei. Aici exista bazine cu apa termala, a carei temperatura ajunge si pana la 36 de grade. Practic, poti inota intr-o piscina in aer liber chiar si toamna. Noi zicem ca e o idee excelenta!


Citeste si: Informatii turistice despre Baile Felix 


3. Zona montana a Banatului 


Desi natura este intr-o continua schimbare, asta nu inseamna ca nu poti petrece cât mai mult timp in aer liber. Opteaza pentru Banat si poți regasi aici numeroase trasee turistice montane. Ce poate fi mai frumos decat sa iei la pas potecile muntilor? Printre cele mai cunoscute trasee turistice se numara Poiana Marului, Cheile Nerei sau Baile Herculane. 



Sursa: Peisaj toamna 


4. Conacul Urlateanu 



Sursa: Degustare vinuri la Conacul Urlateanu 


Când zici "toamna" iti vine deja in minte un pahar de must proaspat. Viile imbelsugate atrag turistii in luna aceasta. Fa si tu o vizita la Conacul Boieresc Urlateanu, ce se afla in localitatea cu acelasi nume. Aici exista si o crama, unde vei putea degusta diferite sortimente de vin, direct "de la sursa". Aflat la doar 18 km de Ploiesti, conacul reprezinta o atractie turistica foarte interesanta. 


4. Malul marii



Sursa: Faleza sub asediul valurilor 


Deși sezonul estival a trecut, asta nu inseamna ca litoralul nu poate fi vizitat si toamna. O plimbare pe faleza este mereu o alegere foarte buna! Simte briza marii si bucura-te de aerosoli naturali, chiar si in lunile de toamna! Ba mai mult, ofertele sunt si mult mai atractive in extra-sezon!

 

Avand in vedere toate cele spuse, observi faptul ca exista multe optiuni pe care sa le ai in vedere in aceasta luna. Alege locatia care ti se pare cea mai interesanta si fa o calatorie in a doua luna de toamna!