Galati este un oras a carui popularitate a provenit dintotdeauna de la faptul ca are deschidere la Dunare. Totusi, pe langa acest fapt, orasul are  numeroase atractii turistice ce merita a fi descoperite in aceasta perioada a anului.

Stiai ca in vremurile de altadata, Galatiul era cunoscut si drept “orasul teilor?” La momentul actual, turistii ce ajung pe aceste meleaguri sunt pasionati de bijuterile arhitecturale, de lacasurile de cult, cat si de atractiile naturale ce se afla in imediata apropiere a orasului.

Sursa: Prezentare Galati 

Incepem cu faleza Dunarii, care este principalul punct de interes pentru turistii ce ajung in Galati. Vorbim totodata despre o adevarata „coloana vertebrala” a turismului din acest judet, prezentand o lungime de aproximativ 4 km. Daca te vei plimba pe faleza, vei putea observa existenta a numeroase sculpturi metalice ce au fost realizate inca din 1970, ce ilustreaza elemente de cultura si civilizatie.

Sursa: Cea mai lunga faleza de pe malul Dunarii se modernizeaza 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca faleza este formata din doua parti, o parte superioara si una inferioara, ocupand topul celei mai lungi faleze de pe cursul Dunarii. De cele mai multe ori, faleza este utilizata de localnici pentru practicarea sporurilor, cum ar fi jogging-ul. De asemenea, vorbim despre un loc cu peisaje incantatoare, ce este deseori utilizat in sedintele foto profesionale sau personale.

Turnul Televiziunii este un alt punct de interes din Galati, ce ofera turistilor o experienta unica. Din punct de vedere arhitectural, acesta se aseamana foarte mult cu alte doua turnuri din Berlin si Toronto, prezentand o inaltime de peste 150 de metri. Daca optezi pentru cazare in Galati, atunci ce ai zice sa iei si o cina la inaltime? In varful turnului este amenajat un restaurant, unde poti sa incerci preparate delicioase si sa admiri imaginea panoramica a intregului oras.

Sursa: Turnul Televiziunii 

Sursa: Catedrala ortodoxa din Galati 

Catedrala Ortodoxa din Galati este un obiectiv turistic remarcant atat din punct de vedere dimensional, cat si datorita designului interior si exterior. In ceea ce priveste fatada exterioara, se remarca o varietate de motive bizantine, romanesti si elemente geometrice, iar pictura din partea interioara este creata in stil neobizantin.

Stiai ca acest monument religios a fost construit in perioada 1906-1917? La proiect au luat parte doi cunoscuti arhitecti din acea perioada, Stefan Burcus si Petre Antonescu. Lacul Brates este o alta propunere de care sa tii cont in concediul tau din Galati. Este unul dintre cele mai mari lacuri din tara noastra, fiind amplasat chiar la confluenta Dunarii cu raul Prut.

Sursa: Lacul Brates 

Daca esti un impatimit al pescuitului, aici poti prinde salau, caras, crap sau platica. In partea stanga a lacului s-a amenajat si o mica plaja cu nisip, ceea ce inseamna ca lacul este o adevarata atractie pe durata lunilor de vara.

Prin urmare, un concediu in Galati este cu siguranta genul de escapada la care visezi in 2023. Hai si tu la malul Dunarii si iesi din cotidian pentru cateva zile. Cu siguranta vei avea parte de relaxarea mult dorita. 

Citeste si : Curiozitati despre Delta Dunarii