Tara noastra este foarte bine inzestrata din punct de vedere al formelor de relief, iar faptul ca pe teritorul Romaniei se afla un lant montan impresionant nu poate reprezenta decat un real avantaj din punct de vedere turistic.

Sursa: Muntii Carpati 

Peisajele spectaculoase, varietatea florei si a faunei, dar si aerul proaspat de munte, toate acestra transforma Muntii Carpati intr-o destinatie ideala pentru aceasta perioada a anului. Stiai ca Muntii Carpati se intind pe o suprafata de mai bine de 1500 de km? Cea mai mare suprafata a Carpatilor se regaseste pe teritoriul tarii noastre.

Potrivit specialistilor, fiecare zona a Muntilor Carpati are propria sa frumusete, insa intreg ansamblul montan intruneste cateva trasaturi comune, cum ar fi varfurile acoperite de zapada, padurile dese si cheile adanci. Fiecare element sugereaza puterea naturii, iar turistii sunt mereu in cautarea unor locatii care sa ii impresioneze cu adevarat.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca varfurile Muntilor Carpati iti vor oferi cele mai frumoase privelisti, iar cat vezi cu ochii vei admira doar creste inalte si abrupte. Pe durata lunilor de iarna varfurile sunt acoperite cu zapada, iar partiile amenajate la poalele muntilor sunt luate cu asalt de catre pasionatii de adrenalina, care isi doresc sa se dea cu schi-urile sau cu snowboarding-ul.

Cand vine vara, aici poti sa te plimbi pe traseele montane special amenajate pentru turisti si sa fii inconjurat de linistea si armonia naturii.

Sursa: Ce se intampla in muntii Carpati 

Padurile dese sunt o alta caracteristica specifica lantului carpatin, iar acestea reprezinta totodata habitatul unui numar impresionant de plante si animale. Nu foarte multe persoane stiu faptul ca in Muntii Carpati se afla specii de plante endemice, nemaintalnite nicaieri pe Pamant.

In afara de frumusetea lor, padurile au un rol esential si atunci cand vine vorba de mentinerea mediului natural echilibrat. Din Muntii Carpati izvorasc si numeroase cursuri de apa care alimenteaza raurile si lacurile din zona.

Dupa cum mentionam anterior, cheile adanci localizate in formatiunile stancoase se numara printre principalele motive pentru care turistii sunt atat de fascinati de Muntii Carpati.

Formate prin eroziunea apei, cheile sunt inconjurate deseori de stanci impunatoare si de cascade spectaculoase.

 

Sursa: Muntii Carpati Chei 

Cele mai cunoscute chei din Muntii Carpati sunt Cheile Turzei si Cheile Bicazului, doua statiuni montane vizitate de un numar impresionant de turisti in fiecare an.

Citeste si: Cheile Turzii, obiective turistice 

Prin urmare, frumusetea Carpatilor este cu adevarat impresionanta si merita a fi explorata de persoanele pasionate de calatorie. De la padurile dese si varfurile inzapezite, pana la cascadele si cheile spectaculoase, acest areal este o comoara a Europei, dar si o destinatie ideala pentru acei turisti care isi doresc sa se reconecteze cu mediul inconjurator.