Sezonul de vara a trecut, insa nu si dorința ta de a calatori. Luna Septembrie este momentul oportun pentru a te bucura de natura ce inca se afla in plin apogeu. Desi au inceput sa cada deja primele frunze, asta nu înseamna ca nu poti petrece timp de calitate in inima muntilor. Unde? In statiunea Durau!
Din punct de vedere geografic, stațiunea se afla la
doar 35 de minute de judetul Neamt, fiind un loc perfect pentru relaxare. Desi
este o statiune mica, la Durau te poti bucura de gazde primitoare, aer curat si
privelisti de-a dreptul uimitoare. Dincolo de padurile falnice de conifere poti
observa piscul maret al Ceahlaului.
Stațiunea este vizitata de catre turistii ce isi doresc sa aiba parte de liniste, dar nu numai. Aerul curat si puternic ozonat are numeroase beneficii si asupra starii de sanatate. In lunile de toamna, la Durau poti parcurge numeroase trasee montane. Exista drumuri forestiere special amenajate atat pentru persoanele fara experienta, cat si pentru profesionisti.
Printre acestea amintim traseul montan pe care il poti parcurge pana la cascada Duruitoarea sau pana la Dochia, ce se afla la peste 1800 de metri altitudine. Parcul National Ceahlau se intinde pe suprafata satelor Durau, Paraul Mare si Bistricioara, fiind considerat a fi o arie protejata. Stiai ca muntele Ceahlau este considerat a fi "Athos-ul Romanesc"?
Sursa: Week-end de toamna de Ceahlau
Iata ce atractii turistice poti vizita in zona!
Ruinele Palatului Cnejilor
Construit in secolul al XIV-lea la initiativa familiei nobiliare Cantacuzino, imobilul reprezenta in vremurile de altadata un adevarat refugiu pentru boierii ce se indreptau spre Transilvania. De asemenea, palatul a gazduit totodata si revolutionarii din anul 1848. Aflat in satul Ceahlau, palatul nu a trecut cu brio de proba timpului, iar la momentul actual mai pot fi admirate doar ruinele sale.
Sursa: Palatul Cnejilor, Neamt
Manastirea Durau
Aflat in statiunea cu acelasi nume, lacasul de cult a fost zidit pe locul unui fost schit. Vorbim despre un edificiu cu un istoric indelungat, avand in vedere faptul ca prima sa mentiune a fost inregistrata in anul 1779.
Impresionante sunt si picturile realizate de catre
Nicolae Tonitza, un pictor cunoscut al vremii.
In ceea ce priveste vremea, se remarca existenta unui climat subalpin, iar aerul puternic ozonat este un adevarat remediu pentru persoanele ce se confrunta cu nevroza astenica. Daca ajungi la Durau, ar fi bine sa stii si ce obiective turistice se afla in apropiere de aceasta statiune montana.
Orice pasionat de turism a auzit de aceasta locatie
splendida din Romania. Practic, Cheile Bicazului reprezinta in acelasi timp si
calea de legatura dintre Moldova si Transilvania. Spectacolul naturii
impresioneaza orice sofer ce strabate soseaua inconjurata de munti.
Concluzionand, putem afirma ca statiunea Durau este destinatia perfecta pentru aceasta perioada din an. Uita de stresul cotidian si bucura-te de simplitatea naturii, chiar in inima muntilor Ceahlau.