Ne mai despart doar cateva saptamani de sarbatorile de iarna, insa pana atunci ne bucuram de ultima luna de toamna si de surprizele ei. Si cum am putea face asta cel mai bine, daca nu prin planificarea unei noi calatorii?

E minunat sa descoperi lumea, insa ce poate fi mai frumos decat sa incepi sa iti explorezi propria tara? Romania este o tara cu un potential turistic ridicat, iar sugestiile noastre de astazi te vor convinge in acest sens!

1. Trovantii de la Ulmet

Da, da! Ai citit bine! Denumite simbolic drept „Babele”, formatiunile ce au la baza gresie friabila cimentata se remarca printr-un design sferic. Forma circulara perfecta a pietrelor te vor face sa te intrebi daca sunt naturale. Raspunsul este afirmativ, aceste portiuni elipsoidale au fost create inca din vremuri stravechi, dar mai pot fi admirate si in societatea contemporana.

Sursa: Trovantii de la Ulmet si asezarile rupestre de la Bozioru 

Localnicii au utilizat Babele drept sursa de inspiratie pentru numeroase legende, insa oamenii de stiinta au infirmat faptul ca ar fi vorba despre origini extraterestre. Totusi, poti vedea chiar cu ochii tai trovantii impresionanti, ce sunt localizati la doar 50 de km de Buzau.

2. Lacul de Smarald 

Nu, nu este un lac desprins din povesti, ci un obiectiv turistic spectaculos ce se afla pe drumul ce leaga judetul Brasov de Sighisoara. Interesant este modul de formare al lacului, ce a fost creat pe urmele unei foste cariere.

Sursa: Racos, Lacul de Smarald, Vulcanul Stins si Coloanele de Bazalt 

Apa de o frumoasa tenta albastra-verzuie atrage turistii ca un magnet. Ce poate fi mai frumos decat sa petreci cateva ore intr-un peisaj incantator?

In imediata apropiere a Lacului de Smarald se afla si Vulcanul de la Racos, un loc de extractie a zgurei in trecut. In zilele noastre, acest loc a fost deja declarat Rezervatie Naturala”. Daca te numeri printre pasionatii de geologie, atunci nu trebuie sa ratezi aceasta zona a tarii.

Sursa: Vulcanul Racos si comorile lui 

Citeste si : Descopera minunile naturii de la Racos, Brasov 

3. Delta Dunarii 

Sursa: Delta Dunarii spectaculoasa 

Delta Dunarii reprezinta mereu o idee buna, indiferent de anotimp! Aici gasesti numeroase zone retrase, unde te poti bucura de liniste si poti admira intinderile nesfarsite de ape. Fie ca te plimbi cu barca, vizitezi satele pescaresti sau te rasfeti la unitatile de cazare moderne, vei avea parte de cateva zile incantatoare. Daca mai amintim si de bucatele traditionale de inspiratie lipoveana, cu atat mai bine.

Sursa: Ciorba de peste lipoveneasca 

La mare cautare sunt preparatele pe baza de peste, a caror savoare iti vor incanta papilele gustative.

Turismul autohton este cat se poate de interesant, iar varietatea culturala este remarcanta. In fiecare zona a tarii vei descoperi noi traditii si obiceiuri specifice, care mai de care mai incantatoare. Desi este o perioada a anului destul de aglomerata, ia-ti un weekend liber si evadeaza din cotidian!