Octombrie ne-a surprins cu o vreme prietenoasa, iar cerul senin si temperaturile ce ajung si la 20 de grade ne indeamna sa ne gandim la noi calatorii. Toamna poate fi cu adevarat incantatoare, mai ales in zonele in care cadrul natural nu a fost supus interventiei omului, iar peisajele salbatice sunt incantatoare. Noi am facut o selectie cu cele mai interesante obiective turistice ce merita a fi vizitate in luna octombrie, dar si noiembrie.

1. Cetatea Poenari

Denumita simbolic “Cetatea lui Tepes-Voda”, aceasta atractie turística impresioneaza atat prin locul in care a fost construita, cat si prin arhitectura ce s-a pastrat inca din cele mai vechi timpuri.

Sursa: Cetatea Poenari 

Cetatea a fost construita intr-un punct strategic, pe un varf destul de stancos, fiind inconjurata de paduri si de apa Argesului. Potrivit legendelor, cetatea era impenetrabila, ceea ce inseamna ca nu putea fi cucerita de catre invadatori. Astazi, pentru a putea ajunge aici va trebui sa treci o sea ingusta ce leaga stanca cetatii de muntele din apropiere.

Stiai ca Cetatea Poenari a fost realizata la initiativa unuia dintre cei mai cunoscuti domnitori, Vlad Tepes? Desi anii si-au pus amprenta asupra zidurilor groase din piata, inca se mai poate vedea stralucirea de altadata a cetatii.

2. Casa de piatra din Apuseni 

Luna Octombrie coincide totodata cu momentul in care copacii isi scutura frunzele, iar acestea formeaza un covor multicolor unic, transformand peisajele in adevarate opere de arta.

Doar cerul si padurile inconjoara catunul denumit „Casa din Apuseni”, iar daca vrei sa iti incarci bateriile si sa te bucuri de aerul puternic ozonat, atunci aceasta este locatia perfecta pentru tine.

Sursa: Unde te mai pierzi in Apuseni : Casa de Piatra 

Vei realiza ca simplitatea naturii iti va aduce mai multa bucurie decat orice lucru material, iar reintoarcerea la origini te va scoate din rutina.

3. Lacul Colibita 

Sursa: Turul Lacului Colibita 

Cu siguranta ai auzit cel putin o data in viata de “marea de la munte”. Aceasta denumire simbolica ii este oferita Lacului Colibita. Aflat la doar 7 km de Bistrita Bargaului, frumosul lac de munte este o incantare pentru turistii din toate colturile lumii.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca lacul a fost creat pentru acumularea apei de pe versanti, intinzandu-se pe aproximativ 5 kilometri. Aici poti avea parte de o serie de activitati cat se poate de interesante, printre care se numara drumetiile montane, caiacul, ciclismul sau pescuitul. Nu ai cum sa te plictisesti intr-un sejur la Colibita!

Citeste si : Lacul Colibita, o locatie unica in Romania 

4. Lepsa 

Daca e octombrie, atunci sa fie cu recolte bogate! La Lepsa vei descoperi podgoriile de vin si vei avea parte de o experienta originala. La 75 de km de Focsani se afla universul vinurilor aromate.

Sursa: 10 cele mai frumoase locuri din judetul Vrancea 

Hai si tu sa degusti un pahar de must sau sa te pierzi printre culturile nesfarsite de vie. O activitate specifica toamnei, nu-i asa?

Concluzionand, se spune ca toamna este ultimul zambet al naturii, ceea ce este cat se poate de adevarat. Descopera si tu frumusetile lunii Octombrie si viziteaza macar una din cele 4 propuneri de care ti-am povestit astazi!