Aceasta perioada a anului este una libera, pentru o mare parte din populatie. Se spune ca trebuie sa iti incepi anul cu zambetul pe buze, asta daca iti doresti sa ai parte de fericire pe intreg parcursul sau. Iar vacantele mereu ne aduc buna dispozitie si relaxare, nu-i asa?

Chiar daca nu ai petrecut Revelionul intr-o locatie exclusivista, iti poti planifica o mini excursie pentru primele zile ale anului. Exista cateva destinatii de vacanta de neratat in aceasta iarna, iar astazi vei descoperi o parte din ele.

1. Magura 

Oricine a auzit de localitatea Magura, fiind considerata o oaza de relaxare in mijlocul naturii. Din punct de vedere geografic, aceasta se afla in comuna Moieciu, in Judetul Brasov. Stiai ca teritoriul localitatii face parte din Parcul National Piatra Craiului?

O vacanta la poalele Muntilor Piatra Craiului si Bucegi reprezinta cea mai buna idee pentru anul ce urmeaza.

 

Sursa: Satul Magura prinvind spre Bucegi si Piatra Craiului

Daca te-ai intrebat deja ce poti sa faci in Magura, raspunsul este cat se poate de simplu. Te poti bucura de frumusetea cadrului natural montan si poti sa te relaxezi in voie, departe de stresul cotidian.

Fa o scurta plimbare pe ulitele satului si acorda-ti cateva ore pentru a te simti exact ca in copilarie. Aerul curat de munte iti va da o stare de bine si te va ajuta sa iti intaresti imunitatea in sezonul de iarna.

2. Rimetea, Alba 

Denumita simbolic drept “Elvetia Romaniei”, Rimetea se numara printre cele mai frumoase asezari rurale din intreaga tara. Frumusetea autentica este cea care atrage turistii la Rimetea, iar acest loc este din ce in ce mai des vizitat de catre oameni din toate colturile tarii.

 

Sursa: 12 locuri unde iarna poate face spectacol 

Impresionante sunt si casele albe cu specific transilvanean, pe care le vei regasi oriunde privesti.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca localitatea a primit titulatura de „Europa Nostra” de la Comunitatea Europeana, fiind inclusa in patrimoniul international, cu scopul conservarii elementelor culturale si arhitectonice.

Mai bine de jumatate din asezarile existente in Rimetea au o datare inca din secolul al XIX-lea, fiind vopsite in alb, iar ferestrele lor sunt de culoare verde.

Aici s-a amenajat si un muzeu cu obiecte specifice ce erau utilizate in domeniul mineritului, tocmai pentru ca turistii sa descopere mai multe detalii despre etnografia locala.

La iesirea din sat inca mai exista si o moara de apa, iar istoricii sunt de parere ca aceasta ar fi fost construita inca din anul 1752.

Prin urmare, poti sa vizitezi Rimetea in primul weekend al anului si vei uita de aglomeratie. Aici timpul pare ca ar sta in loc, iar crestele falnice ale muntilor sunt absolut incantatoare iarna.

Citeste si : Satul secuiesc Rimetea, unul dintre cele mai frumoase din tara