Partea vestica a Romaniei este remarcabila din punct de vedere turistic, iar judetul Bihor se numara printre cele mai interesante din intreaga tara. In afara de Oradea, denumita simbolic drept “Capitala Art-Nouveau” a Romaniei, in Bihor mai poti descoperi si alte locatii la fel de frumoase.

Citeste si : Topul celor mai frumoase cladiri din Bihor 

Stiai ca in Bihor se afla si cea mai importanta statiune balneoclimaterica a tarii, Baile Felix?

Sursa: Baile Felix

Piscinele cu apa termala sunt utilizate si pe durata lunilor de iarna, deoarece temperatura apei este una ideala pentru relaxare si pentru a-ti intari imunitatea.

Intreaga zona este una fascinanta din punct de vedere turistic, avand in vedere diversitatea formelor de relief. Exista roci carstice, chei, pesteri, avene si cascade, iar toate aceste atractii turistice naturale sunt o adevarata incantare pentru vizitatorii de toate varstele.

Baile Felix este o statiune de top a Romaniei, ce se afla la doar 8 km de orasul Oradea. Vorbim despre o statiune deschisa pe intreg parcursul anului, a carui renume a depasit deja barierele nationale. Izvoarele cu apa geotermala sunt utilizate atat pentru vindecarea anumitor boli, cat si in scop recreativ.

Cu o atestare inca din secolul al XVIII-lea, Baile Felix reprezinta o alegere ideala pentru urmatoarea ta vacanta. Tot aici exista si un lac cu nuferi absolut superb, unde nuferii si lotusii incanta privirile trecatorilor.

Statiunea Stana de Vale 

Cu siguranta ai auzit de aceasta statiune, insa nu stiai ca se afla in Bihor. Vorbim despre o zona apreciata gratie existentei apelor feruginoase si oligominerale. Pe langa acest aspect, mai exista si alti factori naturali de exceptie, dintre care amintim aerul puternic ozonat, radiatia solara crescuta si presiunea atmosferica mica.

Din punct de vedere geografic, Stana de Vale este localizata pe Valea Iadului, la o altitudine de 1100 m.


Sursa: Stana de Vale 

Acest loc reprezinta un punct de plecare spre diferite trasee montane, cum ar fi spre Platoul Padis, Cascada Iadolina, Izvorul Minunilor sau Pestera Meziad.

Potrivit legendelor locale, daca ajungi sa bei apa din Izvorul Minunilor, vei avea parte de tinerete vesnica. In timpul iernii, statiunea este vizitata de turistii pasionati de sporturile de iarna, aici existand partii special concepute pentru acest gen de activitati.

Pestera Meziad 

Bihorul este cunoscut tocmai datorita faptului ca pe teritoriul acestuia se afla mai bine de 300 de pesteri, iar una dintre cele mai atractive este Pestera Meziad.

Sursa: Pestera Meziadului 

Aceasta poate fi admirata in Muntii Padurea Craiului, intr-un cadru natural de poveste. Potrivit specialistilor, inca se mai pot intrezari urme de locuire ce dateaza din Neolitic si Paleolitic, chiar si oseminte ale ursului de caverna, specie disparuta acum mii de ani.

Intregul areal este protejat, fiind considerat a fi un monument unic al naturii din Romania.

Asadar, daca nu erai convins de frumusetile din Bihor, acum ai aflat ce locatii unice exista in acest judet. Nu iti ramane decat sa iti planifici o vacanta in partea vestica a tarii si sa le vezi chiar cu ochii tai.