Te numeri printre gurmanzii ce adora sa
incerce mereu noi retete si sa te delectezi cu preparate care mai de care mai
delicioase? Perfect! Romania este o destinatie turistica deosebita, unde poti
testa feluri de mancare pe cat de gustoase, pe atat de unice.
Atunci cand vorbim despre gastronomia
romaneasca, ne gandim la acele bucate aburinde ce ne-au facut copilaria mai
frumoasa. Tara noastra se mandreste cu o traditie culinara bogata, care a
evoluat de-a lungul timpului.
Cea mai buna modalitate prin care poti sa descoperi cultura si civilizatia romaneasca este sa calatoresti cat mai mult. Iar daca pe durata vacantelor tale te poti bucura si de o experienta culinara de neuitat, cu atat mai bine, nu-i asa?
Sursa: Care sunt de fapt, mancarurile traditionale ale romanilor?
La nivelul fiecarei regiuni istorice exista
anumite feluri de mancare traditionale, iar unele retete sunt vechi de sute de
ani, dar s-au pastrat cu sfintenie din generatie in generatie.
Iata care sunt cele mai apreciate preparate traditionale romanesti si in ce regiuni ale tarii le poti degusta!
- Ciorba de burta este indragita de catre persoanele de toate varstele, aspect deloc surprinzator avand in vedere gustul inconfundabil. Desi ciorba de burta este regasita in marea majoritate a localurilor romanesti, de o reteta autentica te poti bucura daca ajungi in nordul Moldovei.
Citeste si : Patru atractii turistice de renume din Moldova
- Sarmalele nu mai au nevoie de nici o prezentare, deoarece vorbim despre un fel de mancare cunoscut de catre orice roman. Unde poti sa degusti cele mai bune sarmalute in foi de varza, daca nu in Muntenia?
- Branza de burduf este considerata a fi un deliciu de catre persoanele ce au degustat-o deja. Vorbim despre un tip de branza traditionala din zona de munte, avand drept ingredient de baza laptele de oaie. Maturata intr-un burduf de oaie sau de bivol, branza capata o aroma si o textura inconfundabila. Probabil te intrebi deja unde gasesti cea mai calitativa si mai naturala branza de burduf. Ei bine, raspunsul este cat se poate de simplu: in Marginimea Sibiului.
- Cozonacul este desertul preferat al romanilor, iar textura sa frageda, umplutura cu nuca si aroma de esenta sunt doar cateva dintre motivele pentru care adoram sa il consumam cu fiecare ocazie. Desi este servit deseori in perioada marilor sarbatori, poti sa te bucuri de un cozonac cu nuca daca alegi sa te cazezi la una dintre pensiunile agroturistice din Bucovina.
Asadar, probabil ti-am facut pofta cu toate
preparatele prezentate anterior. Acum este momentul sa iti satisfaci dorintele
culinare si sa te bucuri de gustul autentic de altadata. Dintr-o vacanta
reusita nu poate sa lipseasca mesele copioase, nu-i asa?