Descopera o lume a povestilor la Povestea Calendarului, Sibiu

Anul acesta a fost inaugurat parcul tematic Povestea Calendarului, in zona turistica Porumbacu de Sus. Cum a inceput povestea? Proiectul a fost cladit de o familie din Sibiu, ce s-a inspirat din obiceiurile , datinile satului traditional si intoarcerea la origini. Anca si David Damian, 2 sibieni creativi, au fost cei care au pus bazele acestui concept inedit, un taram de poveste format din 12 casute reprezentative pentru cele 12 luni ale anului.


Povestea Calendarului este construit langa Castelul de Lut Valea Zanelor, si este format asa cum am mentionat din 12 casute tematice, toate create cu o migala si o atentie la detalii fascinanta, fiecare dintre acestea reprezentand una dintre lunile anului, insa cu denumirile traditionale, romanesti (Gerar, Faurar,Martisor, Prier, Florar, Ciresel, Luna lui Cuptor, Gustar, Rapciune, Brumarel, Brumar si Ningau.) Lunile anului sunt cunoscute in popor si sub denumirea de “cei 12 fii ai Anului”, al caror nume era dat de o activitate sau un eveniment ce se petrecea mereu in luna respectiva.

 


Fiecare casuta este construita cu simboluri si detalii specifice lunii pe care o reprezinta : luna februarie este o casuta plina cu inimioare (chiar si forma ferestrelor este in forma de inima), luna mai cu floricele etc. La fiecare intrare veti descoperi o poezie scrisa pe un panou de lemn.

“Cu masti si dovlecei sculptati

Brumarel bate la usa

Ori ne dati, ori nu ne dati

Cu binete ne tratati.”

Cateva casute pot fi vizitate si in interior, de unde puteti achizitiona suveniruri sau dulciuri.


Daca va plictisiti in scurt timp de admirat splendidele casute, trebuie sa stiti ca este amenajat si un restaurant, leagane, hamace si loc de joaca pentru copii.

Suprafata pe care se intinde parcul este de aproximativ 10.000 de metri patrati, iar la constructia acestuia au participat zeci de arhitecti, designer, constructori sau artisti plastici, care impreuna au reusit sa dea viata unui loc feeric.

Taxa de intrare este de 20 lei / adult, 10 lei / copil, iar programul de functionare este : Luni – Joi de la 09.00 la 19.00, iar Vineri-Duminica de la 09.00 la 22.00.


Sursa foto : Povestea Calendarului