Aflat in partea central-nordica a tarii, judetul Bistrita Nasaud are un potential turistic impresionant. Avand in vedere faptul ca se afla in imediata apropiere a Carpatilor Orientali, aici regasim o varietate de obiective turistice naturale, care mai de care mai inedite.

Daca ajungi pe aceste meleaguri, atunci trebuie neaparat sa descoperi care sunt atractiile turistice pe care nu trebuie sa le ratezi.

1. Parcul National Muntii Rodnei 

A primit titulatura de rezervatie naturala incepand cu anul 1990, fiind foarte important la nivelul Romaniei, atat datorita structurilor geologice, cat si pentru numeroasele specii de flora si fauna regasite aici.

Sursa: Parcul National Muntii Rodnei 

Puteti vizita, in interiorul parcului, diferite lacasuri de cult, printre care amintim: Biserica de lemn din Manastirea Moisei, zidita in 1672.

Tot aici, avem ocazia de a vizita si unele arii protejate, cum ar fi pesterile sau monumentele naturale existente.

2. Pasul Tihuta 

Soseaua care traverseaza Pasul Tihuta se numara printre cele mai dificile drumuri din Romania, din cauza faptului ca trece prin lantul montan al Carpatilor Orientali si reprezinta calea de acces intre Transilvania si Moldova.

Trecatoarea mai este cunoscuta si sub numele de „Pasul Bargau”, aflandu-se la o mare altitudine, de peste 1200 m.

In statiunea turistica Piatra Fantanele vom regasi si o unitate de cazare inedita, un hotel construit ca o replica a castelului lui Dracula, in viziunea lui Bram Stocker.

Sursa: Descopera Romania. Pasul Tihuta, meleagul carpatin ce uneste Moldova cu Transilvania 

3. Sangeorz Bai 

Aceasta este o statiune balneoclimaterica a carei prima mentiune a fost inregistrata in documente inca din anul 1770, fiind cunoscuta datorita izvoarelor de apa puternic mineralizata ce se gasesc aici.

Apele minerale sunt foarte eficiente in tratarea afectiunilor precum gastritele, ulcerul duodenal, pancreatita cronica si chiar obezitatea. Exista mai multe feluri de izvoare existente, unele avand apa clorata, sodica, magneziana sau namol mineral.

Avand in vedere faptul ca statiunea este deschisa turistilor pe intreaga perioada a anului, puteti programa oricand un concediu in Sangeorz Bai, bucurandu-va de o experienta unica.

Sursa: Hotel Hebe - Sangeorz Bai, Bistrita Nasaud 

4. Lacul Colibita 

Orice roman a auzit cel putin o data de Lacul Colibita, fiind un lac in jurul caruia s-au compus o multitudine de legende. Conform unor istorisirii locale, se spune ca pe fundul lacului inca se mai pot intrezari casele fostei localitati.

Sursa: Oferte cazare Colibita 

Aflat la doar 50 de km de Bistrita, Lacul Colibita reprezinta o locatie foarte frumoasa, unde va puteti gasi linistea si uita de stresul cotidian.

5. Muzeul Memorial "Liviu Rebreanu" din orasul Nasaud 

Aflat tot in apropiere de Nasaud, in satul cu acelasi nume, Muzeul Memorial Liviu Rebreanu poate fi vizitat si in prezent. Desi scriitorul nu a locuit mai mult de un an in acest loc, se spune ca aici si-ar fi regasit inspiratia si a inceput sa scrie romanul „Ion”.

Sursa: Muzeul memorial "Liviu Rebreanu"

Asadar, observam ca exista o multime de locatii unice de vizitat in Bistrita-Nasaud. Pe langa cadrul natural de poveste, aici regasim atractii turistice diverse, deci cu siguranta veti avea parte de un sejur cat se poate de interesant, daca optati pentru aceasta zona.