Clujul este considerat a fi unul dintre orasele de top din tara noastra, devenind in ultimii ani un adevarat centru al tineretului. Stiai ca mai mult de un sfert din populatia Clujului este formata din tineri ce studiaza la universitatea existenta aici? Desi este considerat un oras scump, se pot gasi o multime de unitati de cazare in Cluj la preturi decente.

Orasul a fost declarat chiar “Capitala Europeana a Tineretului” in anul 2015, iar aceasta titulatura se datoreaza existentei a numeroase evenimente culturale, printre care se numara si UNTOLD, un festival de muzica ce intruneste oameni din toate colturile lumii la Cluj.

Am putea descrie acest centru urban drept un pol al diversitatii, deoarece exista un centru universitar foarte cunoscut si apreciat in randul tinerilor ce isi doresc o cariera de succes pe viitor.

Sursa: Weekend break in Cluj 

In ceea ce priveste atractiile turistice ale zonei, exista numeroase obiective pe care merita sa le vizitezi. Astazi vei descoperi 3 dintre acestea, urmand ca tu sa le adaugi in itinerariul tau.

1. Piata Unirii si Biserica Sf. Mihail 

Denumita la momentul actual „Piata Unirii”, aceasta portiune a orasului a reprezentat in trecut miezul asezarii urbane medievale. Potrivit statisticilor, piata ocupa primul loc in topul celor mai mari piete vechi din partea de sud-est a Europei.

In partea centrala a Pietei Unirii vei regasi mai multe obiective turistice, printre care se numara Palatul Banffy, statuia lui Matei Corvin si Hotelul Continental, imobil construit inca din anul 1894.

 

Sursa: Piata Unirii 

2. Piata Muzeului si Casa Matei Corvin 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Piata Muzeului este formata dintr-o zona pietonala foarte frumoasa, unde te poti plimba in voie si poti admira numeroase cladiri cu o arhitectura unica. Tot aici este localizata si Biserica Franciscana, un lacas de cult de-a dreptul impresionant.

Casa Matei Corvin este cunoscuta in randul localnicilor si drept Casa Mehffy, un imobil realizat in stil gotic, vechi de sute de ani. Stiai ca aici s-a nascut fiul unui mare domnitor al vremii, Matia Corvin? Practic, vorbim despre o cladire emblematica pentru istoria tarii noastre. 

Sursa: Casa Matei Corvin 

3. Parcul Central 

Sursa: Parcul Central Simion Barnutiu 

Parcul Central din Cluj se deosebeste de alte astfel de locatii existente in Romania prin vechimea sa, de peste 180 de ani. Este vorba despre cel mai mare spatiu verde ce exista in partea centrala a orasului, o oaza de incantare pentru trecatori.

Nu este de mirare faptul ca parcul a fost inclus deja pe lista monumentelor istorice din Cluj, inca din anul 2010.

Asadar, daca esti pasionat de cultura si civilizatie, atunci nu poti rata Clujul in anul 2023. Aici vei avea parte de o experienta unica si vei descoperi mai mult din specificul zonei Ardealului. Daca mai mentionam si de gastronomie, parca suna din ce in ce mai bine, nu-i asa?

Citeste si : Top 3 atractii turistice din Transilvania