City break in Galati? Afla care sunt cele mai interesante locatii!

Din punct de vedere geografic, judetul Galati este amplasat in sud-estul Romaniei. Printre orasele cu care se invecineaza se numara Braila, Vaslui, Vrancea si Tulcea, iar in partea estica se afla granita cu Republica Moldova.

Potentialul turistic al orasului este reprezentat de faptul ca acesta are iesire la Dunare. Principala atractie turistica a orasului este Faleza Dunarii, unde turistii pot sa admire peisajul deosebit.

Vorbim despre o locatie foarte circulata, deoarece aici se organizeaza frecvent evenimente.

Avand in vedere ca Faleza se intinde pe 4 km, este destinatia ideala pentru plimbari in aer liber sau chiar jogging.

Sursa: Cea mai lunga faleza de pe malul Dunarii se modernizeaza 

Casa Cuza Voda se poate vizita, de asemenea, in orasul Galati. Este vorba de casa memoriala a lui Al. I. Cuza, iar in interiorul acesteia regasim o parte din obiectele personale si documentele ce au apartinut cunoscutului voievod roman.

Judetul Galati se remarca prin numeroasele cladiri culturale, printre care se numara si Complexul Muzeal Stiintele Naturii.

Intins pe o suprafata de aproximativ 18 ha, acesta este amplasat in apropierea Falezei Dunarii, iar din Complex fac parte atat un Planetariu si un Acvariu, cat si o Gradina Botanica.

Sursa: Complexul muzeal de stiinte ale naturii, Galati  

Gara Fluviala

Cunoscuta si sub numele de „Palatul Navigatiei”, Cladirea Garii Fluviale a fost construita in 1912, servind drept imobil pentru birourile personalului ce se ocupa de transportul fluvial.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Palatul Navigatiei face parte din monumentele istorice ale Romaniei si poate fi vizitat de catre turisti.

Sursa: Palatul Navigatiei, Galati 

Biserica fortificata „Precisa” reprezinta un monument istoric emblematic al orasului Galati, datorita faptului ca a fost construita intre 1643-1647, pastrandu-si arhitectura chiar si in zilele noastre.

Printre materialele utilizate la zidirea acesteia se numara piatra si caramida, iar clopotnita este inclusa, de asemenea, in corpul cladirii.

Sursa: Biserica fortificata "Sfanta Precista" din Galati 

Pe teritoriul judetului, exista o multitudine de atractii turistice, cum ar fi si Lacul Brates. Cu o suprafata de peste 24 km, acesta se numara printre cele mai mari lacuri din intreaga tara.

Conform specialistilor, lacul ar reprezenta o adevarata delta a raului Prut, iar numele acestuia este corelat cu vechea denumire a Prutului.

Desi in perioada comunista, suprafata lacului a fost restransa, in zilele noastre, reprezinta o adevarata atractie turistica, mai ales pentru pasionatii de pescuit.

Sursa: Lacul Brates si povestea domnitorului Petru Rares 

Lacul Vanatori

Se afla in partea nordica a judetului, reprezentand o zona de agrement, pentru persoanele care vor sa se bucure de linistea naturii, departe de agitatia din marile orase.

Pe unul dintre malurile lacului se afla o padure de salcami, dand un farmec aparte locatiei.

Rezervatia Garboavele prezinta interes la nivel national, dat fiind faptul ca aici este amenajata o Gradina Zoologica, unde se afla peste 30 de specii de mamifere, printre care se numara tigrii, ursii, lupii si leii.

Toate acestea fiind zise, observam ca in judetele din zona Moldovei, exista o multime de locatii cu potential turistic ridicat, ce merita sa fie vizitate in aceasta vara.