Fara doar si poate, Bucuresti este orasul cel mai cunoscut din intreaga Romanie. Capitala a tarii, un loc plin de istorie si de povesti care mai de care mai interesante, unde exista numeroase atractii turistice.

Vorbim despre o locatie perfecta pentru turistii ce sunt pasionati de istorie, cat si de arhitectura. Aici se gasesc numeroase cladiri cu o arhitectura desavarsita, ce dateaza de zeci sau chiar sute de ani.

Si din punct de vedere al preturilor, Bucuresti se afla in topul celor mai accesibile destinatii din Europa.

Sursa: Bilete de avion Bucuresti

Incepem cu Gradina Botanica din Bucuresti, unde regasim numeroase colectii de plante.

Sursa: Gradina Botanica Bucuresti

 Este un spatiu foarte bine organizat, pe sectoare exterioare specifice, dintre care amintim: sectorul decorativ, Plante rare, Flora Dobrogei sau Flora Asiei. In interior se afla sere, Centrul de educatie ecologica, dar si Biblioteca.

La intrarea in Gradina, vom descoperi Muzeul Gradinii Botanice, amplasat intr-o cladire construita in stil brancovenesc.

Aici sunt expuse mai mult de 5000 de tipuri de plante, dintre care 1000 sunt exotice.

Muzeul Cotroceni din Bucuresti

Muzeul National Cotroceni este amenajat in incinta Palatului Cotroceni, loc unde au trait regele Ferdinand si regina Maria.

Aici, vom putea observa numeroase colectii de arta veche decorativa, ce sunt de-a dreptul impresionante.

Sursa: Cotroceni Palace

Tot aici se organizeaza frecvent si numeroase evenimente culturale de exceptie. Ceea ce este unic la acest muzeu este faptul ca se imbina caracteristicile unui muzeu de arta decorativa cu cele a unui spatiu memorial, cu o datare de aproximativ 350 de ani.

Saloanele si apartamentele sunt remarcabile, tocmai datorita personalitatilor foarte cunoscute ce au locuit aici, in trecut.

Palatul Parlamentului din Bucuresti

Denumit inainte de Revolutia din 1989 „Casa Republicii”, acesta reprezinta cea de-a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din intreaga lume, din punct de vedere al suprafetei.

Sursa: Palatul Parlamentului 

Cladirea are in componenta aproximativ 1000 de incaperi, dintre care 440 sunt utilizate ca si birouri.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca palatul poate fi vizitat de catre turisti, existand chiar si programe de vizitate in limbi de circulatie internationala.

Calea Victoriei Bucuresti

Considerata a fi una dintre principalele artere existente in partea centrala a Bucurestiului, se intinde de la Piata Natiunilor, pana la Piata Victoriei.

In prezent, reprezinta o adevarata strada cosmopolitanta din capitala, unde exista foarte multe localuri si restaurante.

Aici regasim si foarte multe cladiri istorice, printre care se numara Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie sau Teatrul Odeon.

In trecut, aici se intalneau persoanele din inalta societate, mai ales la evenimentele gazduite la Palatul Cantacuzino.

Sursa: Calea Victoriei 

Ateneul Roman din Bucuresti ramane o cladire emblematica a culturii nationale, fiind regasit exact in inima orasului, in Piata George Enescu.

Imobilul a fost construit intr-o combinatie de stiluri arhitecturale, remarcandu-se influentele neoclasice si electice.

De-a lungul timpului, Ateneul Roman a reprezentat locatia unde au concertat artisti celebri, atat din Romania, cat si din afara ei.

Concluzionand, Bucurestiul este o locatie ce ne ofera multe atractii turistice, atat istorice, cat si culturale.