Cinci destinatii de vacanta pe care nu le poti rata in Noiembrie

Potrivit meteorologilor, ultima luna de toamna va fi mult mai calduroasa comparativ cu normalul acestei perioade. Ce inseamna asta? Ca este momentul potrivit sa calatoresti in Noiembrie. Unde? Aceasta este intrebarea de pe buzele multor turisti. Ei bine, noi am analizat cu atentie atractiile turistice si am facut un top al acestora. Hai sa il descoperim impreuna!

1. Satele din Maramures

 

Sursa: Frumusetea toamnei in satul Breb

Se spune ca vesnicia s-a nascut la sate, iar daca admiri cu atentie peisajele rurale din Maramures, esti total de acord cu aceasta afirmatie. Aici timpul pare ca ar sta in loc, iar toamna este mult mai frumoasa decat ai crede. Daca inca nu ai ajuns in partea nordica a tarii, ai putea incepe cu satul Breb. Aerul de munte, bucatele traditionale si privelistile inconfundabile te vor convinge sa mai revii pe aceste meleaguri de poveste. Impresionant este si portul popular, ce este pastrat cu sfintenie din generatie in generatie.

2. Valea Prahovei 

Valea Prahovei este o destinatie de vacanta ce se bucura de popularitate, indiferent de sezon. Se pare ca vizitatorii sunt entuziasmati atat de imaginile panoramice unice, cat si de facilitatile de care dispun unitatile de cazare. Totusi, nu uita sa iti rezervi din timp un loc, pentru ca exista sansa sa ramai fara vacanta, fapt ce nu ti-ar placea prea mult, nu-i asa?

Sursa: Sinaia, toamna 

3. Marginimea Sibiului 

Sursa: Marginimea Sibiului 

Partea de sud-vest a judetului Sibiu este cunoscuta atat la nivel national, cat si international. Mostenirea culturala existenta in Marginimea Sibiului este de-a dreptul impresionanta, mai ales daca ar fi sa privesti casele traditionale a caror arhitectura este unica.

Stiai ca zona poarta totodata titulatura de „Destinatie Europeana de Excelenta pentru Turism si Gastronomie”? Daca iti doresti sa incerci noi preparate culinare, atunci vei merge exact acolo unde trebuie.

4. Rasnov  

Judetul Brasov este vizitat anual de un numar impresionant de turisti, ce sunt fascinati de obiectivele existente aici. Cetatea Rasnov se afla printre cele mai importante fortificatii din Romania. De-a lungul timpului, a fost asediata in de catre popoarele invadatore, insa a rezistat cu brio tuturor acestor dificultati. Stiai ca zidurile cetatii au fost construite inca din Evul Mediu, avand rol de aparare? Treptat, la Rasnov s-a format cu orasel-targ, a caror imobile mai pot fi admirate si la momentul actual.

Sursa: Rasnov - Cetatea 

5. Targu-Jiu

Vorbim despre un oras foarte cunoscut in Oltenia, iar popularitatea acestuia se datoreaza faptului ca aici exista cele mai cunoscute opere ale lui Constantin Brancusi. Aici vei putea admira Poarta Sarutului, Coloana Infinitului sau Masa Tacerii.

Sursa: Targu Jiu 

Ba mai mult, vorbim totodata si despre capitala judetului Gorj, un loc in care atmosfera de toamna se resimte la orice pas.

Citeste si : Ce putem vizita in Gorj? 

Prin urmare, luna Noiembrie se poate dovedi a fi mult mai interesanta decat ai crede. Rezerva-ti cateva zile libere pentru a calatori si petrece-ti timpul intr-o maniera cat mai interesanta.