Timisoara este, fara doar si poate, unul dintre cele mai frumoase orase din intreaga tara. Sa nu uitam ca orasul a fost denumit simbolic drept “Mica Viena”.

Diversitatea este cuvantul cheie ce descrie orasul de pe Bega, datorita faptului ca aici regasim numeroase locatii interesante.

Cu un bogat patrimoniu cultural si arhitectural, Timisoara se dovedeste a fi o destinatie ideala, daca dorim sa descoperim partea vestica a Romaniei.

Odata ajunsi in Timisoara, puteti alege intre a va plimba prin vechea cetate, a descoperi cladirile impresionante, a vizita muzeele sau pur si simplu a petrece timpul in parcurile frumos amenajate.

1. Piata Unirii 

Aceasta a fost amenajata in stil baroc si reprezinta cea mai veche piata din Timisoara. Este intitulata si drept „Piata Domului”, datorita faptului ca aici este amplasat Domul Romano-Catolic, un imobil emblematic al orasului.

Sursa: Piata Unirii, Timisoara 

In partea nordica a Pietei Unirii regasim un complex de 4 cladiri, cunooscut sub denumirea de „Casele canonicilor”.

Cladirile au primit titulatura de monumente istorice, fiind apreciate in randul turistilor.


Sursa: Casele Canonicilor, Piata Unirii, Timisoara 

2. Piata Victoriei 

Una dintre principalele piete din Timisoara, locatie foarte des frecventata, datorita faptului ca aici se afla doua cladiri importante: in partea nordica, Opera, iar in partea sudica, Catedrala Mitropolitana.

In trecut, acesta era locul de promenada al aristocratilor timisoreni, fiind o zona bine iluminata, cu numeroase restaurante si localuri de lux.

3. Castelul Huniade

Vorbim despre un monument istoric important, ce reprezinta totodata si cea mai veche cladire din Timisoara.

Pe parcursul timpului, acesta a fost distrus de foarte multe ori, insa a fost refacut de fiecare data. Fatada dateaza din anul 1856, iar turnul castelului a fost construit intr-o forma rectangulara.

Cladirea prezinta ferestre mici si o inaltime redusa, iar pana la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a reprezentat sediul unei cazarme. Mai apoi, cladirea medievala s-a transformat in Muzeul Banatului, ramanand astfel pana in zilele noastre.

Sursa: Castelul Huniade, Timisoara 

4. Biserica Romano-Catolica Millenium

Este cea mai mare biserica romano-catolica din Timisoara, fiind construita in design neo-roman.

In partea exterioara, este acoperita cu caramida cruda, avand o arhitectura foarte interesanta.

Sursa: Biserica Romano-Catolica Millenium, Timisoara 

Ceea ce este inedit este faptul ca deasupra portii sunt amplasate 3 statui in marime naturala, intruchipand pe Apostolii Petru si Pavel, cat si pe Mantuitorul Cristos.

In imediata apropiere a bisericii este amenajat un mic parc cu banci din lemn, de unde turistii pot sa admire impresionantul lacas de cult.

5. Parcul Rozelor

Aflat in partea centrala a Timisoarei, Parcul Rozelor se numara printre locurile cel mai des frecventate de catre turisti. Timisoara este considerata a fi orasul trandafirilor, tocmai datorita acestui parc foarte cunoscut.

Vorbim despre o suprafata intinsa, unde flora este extrem de bogata si variata. In parc se organizeaza deseori evenimente culturale.

Sursa: Timisoara, oras european 

In concluzie, orasele din Romania sunt foarte apreciate in randul turistilor, fiind amenajate corespunzator. Timisoara se afla in top, datorita atractiilor turistice, dar si pentru ca ofera diversitate culturala, fiind un oras unde nu te vei putea plictisi niciodata.