Foarte multi turisti sunt fascinati de locatiile cu arhitectura medievala, unde se simt exact ca intr-un tinut de poveste.

Ei bine, orasul medieval Sighisoara atrage anual zeci de mii de vizitatori, reprezentand o adevarata fila de istorie bine pastrata, de-a lungul sutelor de ani.

Fiecare strada are un farmec aparte, iar cladirile si-au pastrat design-ul de altadata. Nu este de mirare ca Sighisoara a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO, de mai bine de 11 ani.

Vorbim despre unica si cea mai mare cetate medievala de pe intreg teritoriul Europei, ce este in permanenta locuita.

In trecut, in cetate locuiau secuii, dar acestia au fost mutati in perioada medievala, la granita, cetatea fiind colonizata de catre sasi, considerati a fi mestesugari de meserie.

Istoria Romaniei este destul de controversata, si nici Sighisoara nu a fost lipsita de evenimente neplacute. In afara de invaziile altor popoare, orasul cetate s-a confruntat si cu incendii, cutremure si epidemii de ciuma.


Sursa: Things to do in Sighisoara

Daca ajungi in Sighisoara, atunci cu siguranta ar trebui sa stii ca principalul obiectiv turistic este reprezentat de cetate.

Pentru a ajunge la zidurile cetatii, va trebui sa urcam cateva randuri de trepte. Se poate observa ca turnurile de aparare inca sunt in picioare, pastrandu-se destul de bine, de-a lungul timpului.

Cetatea este amplasata pe doua coline, mai exact, pe Dealul Scolii si Dealul Cetatii, iar in prezent putem sa patrundem dincolo de ziduri, ajungand in interiorul ei.

Un alt element simbol al Sighisoarei este Turnul cu Ceas, ce are o postura impresionanta. Acesta reprezinta unul dintre turnurile strategice de unde se apara cetatea, in cazul unor posibile atacuri din partea inamicilor.

El este si cel mai inalt dintre turnuri, fiind totodata si cat se poate de vizibil. In arhitectura sa, imbina mai multe stiluri, tocmai datorita faptului ca a fost construit treptat, iar tendintele din fiecare epoca si-au pus vadit amprenta asupra monumentului.

Se remarca atat influente specifice epocii renascentiste, cat si elemente romantice sau baroce.

Pe fiecare fatada a turnului, regasim cate un cadran, cu un diametru de aproximativ 2 metri, ceea ce atrage atentia turistilor.


Sursa foto: Turnul cu ceas din Sighisoara, batranul care numara secundele istoriei

Daca initial turnul a reprezentat sediul primariei orasului Sighisoara, in prezent gazduieste Muzeul de Istorie. Ceea ce este inedit e faptul ca reprezinta singurul muzeu din Romania ce a fost organizat pe verticala, avand 6 nivele.

Aici vizitatorii se pot bucura de colectii complexe, de la piese de arheologie, pana la icoane pictate pe sticla sau lemn.

Odata ajunsi pe terasa turnului, vom avea parte de o vedere panoramica absolut superba, asupra intregului oras.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca turnurile de aparare inca mai pot fi vizitate si in prezent. Din numarul total de 14 turnuri, 9 inca sunt in picioare, deci dau orasului un farmec aparte.

Ele au fost reconstruite total sau partial, dupa caz, insa pastreaza elemente arhitecturale medievale.

Prin urmare, daca ajungi la Sighisoara, atunci pot sa vizitezi Turnul Cizmarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Tabacarilor, Turnul Tesatorilor sau Turnul Pescarilor.

Descopera si: Ce vizitam in Sighisoara?