Romania este cunoscuta din punct de vedere turistic si datorita numeroaselor vestigii arheologice ce dainuie de sute de ani. Cetatea Rupea este un exemplu bun in acest sens, aflandu-se in topul celor mai cunoscute monumente istorice din Romania.

Din punct de vedere geografic, aceasta se afla la doar 50 de km de Brasov, iar numarul vizitatorilor creste de la an la an, potrivit statisticilor.

Sursa: Cetatea Rupea, candva un important centru comercial si mestesugaresc 

Privelistea de vis ce inconjoara cetatea ii va fermeca chiar si pe cei mai pretentiosi turisti. Poti avea parte de o experienta inedita, iar daca alegi sa petreci o zi la Cetatea Rupea, vei vedea ca traiesti emotii de nedescris. La fiecare pas te simti ca intr-o poveste, iar zidurile cetatii te fac sa te gandesti la cavalerii si domnitele de altadata.

Potrivit istoricilor, este vorba despre o cetate taraneasca ce se intinde pe aproximativ 11 ha, iar pozitia dominanta a acesteia te va face sa o remarci chiar si din departare.

Vorbim despre o creatie medievala unica, iar faptul ca a fost atestata inca din anul 1324 ii impresioneaza pe turistii pasionati de istorie.

Se disting 3 parti ale Cetatii de la Rupea, mai exact Cetatea de Sus, Cetatea de Mijloc si Cetatea de Jos. Acestea sunt distinse prin existenta unei centuri de zidarie.

Stiai ca denumirea cetatii provine de la faptul ca aceasta a fost construita pe un masiv de bazalt?

Sursa: Cetatea medievala Rupea a renascut din cenusa 

In vremurile stravechi, cetatea era considerata a fi un centru comercial destul de important, aici existand 12 bresle mestesugaresti.

Pozitionata la intersectarea drumurilor de legatura dintre Tara Romaneasca si Moldova, Cetatea Rupea era un adevarat refugiu pentru localnicii din apropiere in vremurile de razboi.

Cercetarile arheologice au scos la iveala numeroase obiecte de epoca, cum ar fi fragmente de ceramica, unelte din piatra sau urne funerare.

Initial, cetatea a fost prevazuta cu patru zone, insa structura acesteia a fost schimbata de-a lungul timpului. S-au construit doua noi curti interioare si 3 turnuri de aparare, pentru un plus de eficienta.

La momentul actual, exista un program de vizitate a cetatii. Practic, poti face o scurta plimbare in orice zi a saptamanii. Ba mai mult, aici exista chiar si un magazin cu suveniruri, de unde poti lua cateva produse ce iti vor ramane ca si amintire.

Sursa: Cetatea Rupea, locul perfect pentru o vacanta de weekend 

Gratie procesului de reabilitate din 2013, Cetatea Rupea a reintrat totodata circuitul turistic al tarii noastre. De pe Dealul Cohalmului vei avea parte de o priveliste minunata, iar fotografiile pe care le vei realiza aici vor fi de-a dreptul spectaculoase.

Toate acestea fiind zise, Cetatea Rupea este locul in care timpul pare ca a stat in loc. Atmosfera medievala, natura, imaginea panoramica si zidurile din cele mai indepartate timpuri te vor convinge sa mai revii si altadata pe aceste taramuri incarcate de istorie.

Citeste si : Brasov, printre cele mai frumoase orase din Romania