Istoria Romaniei este una remarcabila, iar o mica parte din aceasta este ilustrata prin monumentele vechi de sute de ani. Un exemplu concludent in acest sens este Cetatea Poenari, o fortareata medievala ce a fost construita inca din secolul al XV-lea.

Stiai ca Cetatea Poenari a fost realizata la initiativa domnitorului Vlad Tepes? Interesant este si locul amplasarii acesteia, pe varful unui deal cu o altitudine de 850 de metri. Practic, odata ce ai ajuns aici te vei putea bucura de o imagine panoramica asupra intregii zone.

Sursa: Cetatea Poenari 

Un numar impresionant de turisti aleg sa viziteze Cetatea Poenari si datorita faptului ca aceasta se afla intr-un cadru natural desavarsit, in Muntii Fagaras.

Din punct de vedere istoric, celebra cetate a fost construita in anul 1459, pe ruinele unei foste cetati care a fost zidita in secolul XIII.

Vlad Tepes a fost un domnitor cunoscut si pentru crearea unor numeroase strategii militare ce ii aduceau victoria impotriva inamicilor. Atat pozitionarea geografica, dar si accesibilitatea redusa erau doua aspecte ce faceau diferenta in razboaiele purtate cu Imperiul Otoman.

Desi cetatea a fost reconditionata de-a lungul secolelor, structura sa a fost avariata de dezastrele naturale. La momentul actual, doar o mica parte din cetate mai poate fi admirata de catre turisti, iar pentru a ajunge aici va trebui sa urci mai bine de 1480 de trepte abrupte. Si ce poate fi mai frumos decat sa faci miscare si sa te bucuri de un cadru idilic in acelasi timp?

Sursa: Cetatea Poenari 

Odata cu trecerea timpului, au existat numeroase legende cu privire la Cetatea Poenari. Sursa de provenienta a acestora este insusi Vlad Tepes, cunoscut si ca „Dracula”.

Interesanta este si arhitectura cetatii, avand in vedere zidurile groase ce ating si o dimensiune de 4 metri. Privelistea din varf te lasa fara cuvinte si vei putea vedea totodata cursul raului Arges.

Pentru a ajunge la Cetatea Poenari, va trebui sa pornesti din orasul Curtea de Arges. Eforturile tale nu vor fi in zadar, avand in vedere ca in aceasta cetate au locuit chiar si membrii familiei nobiliare Draculea. Mii de turisti aleg sa viziteze anual acest loc incarcat de istorie si sa vada in realitate o mica fila din trecutul Valahiei.

Sursa: Cetatea Poenari 

La inceputul secolului XX, autoritatile au demarat un proces de restaurare a Cetatii Poenari, fapt ce i-a redat acesteia o buna parte din stralucirea de altadata.

Asadar, tara noastra se remarca prin diferite elemente de cultura si civilizatie, cum ar fi si Cetatea Poenari. Daca inca nu ai vizitat pana acum acest monument ce a fost inclus in patrimoniul tarii, poate anul 2023 te va purta pe meleagurile Argesului si vei avea mai mult timp pentru a descoperi istoria neamului romanesc. 

Citeste si : Barajul Vidraru, o constructie colosala si un important obiectiv turistic al tarii noastre