Transilvania, una dintre regiunile istorice a tarii noastre, este o regiune geografica pozitionata in interioriul carpatic.  Am putea spune ca zona Transilvaniei reprezinta motorul de actiune pentru turismul din Romania, o destinatie turistica de exceptie, apreciata chiar si in publicatii de specialitate la nivel international. Datorita amplasarii sale, regiunea ofera peisaje spectaculoase, dar si un important patrimoniu cultural.

Iata topul celor mai importante obiective turistice din Transilvania.  

  • Castelul Bran, judetul Brasov este inclus in topul celor mai frumoase castele din Europa. Datorita legendei construite in jurul acestuia,, Legenda lui Dracula, castelul se bucura de o notorietate impresionanta la nivel mondial. De atlfel, revista Forbes a etichetat castelul ca fiind cel mai infricosator loc din lume.


  • Muzeul Astra din judetul Sibiu este cea mai mare institutie muzeala din Romania si unul dintre cele mai mari muzee din lume ( suprafata pe care se intinde este de 96 ha). Muzeul in aer liber transpune intreaga civilizatie traditional romanesca, punand in prim plan viata satului romanesc, de la locuinte la meseriile satenilor. 
  • Castelul Corvinilor, judetul Hunedoara este legenda vie a Transilvaniei. Cunoscut si sub numele de Castelul Huniazilor, acesta impulsioneaza turismul din zona, unul dintre motivele pentru care multi turisti aleg sa-l viziteze fiind legendele din spatele acestuia. Le poti descopera pe toate in articolul “Legendele Castelului Corvinilor”.

Descopera si : Legendele Castelului Corvinilor

  • Cetatea Alba Carolina, judetul Alba este apreciata ca fiind una dintre cele 7 minuni ale Romaniei. Aceasta a fost construita in urma cu 300 de ani, cu rol de aparare impotriva atacurilor imperiului ottoman. Fortificatia este absolut impresionanta, iar schimarea garzilor este un adevarat spectacol.
  • Salina Turda este unul dintre cele mai spectaculoase si vizitate saline din Europa. Aceasta a fost supusa unui proces amplu de modernizare in urma unor investitii de 6 milioane de euro, realizate in perioada 2008 – 2010. Beneficiile unei vizite in salina sunt de necontestant, iar posibilitatile de divertisment si agrement pe care le vei regasi in interior te vor motiva sa nu te opresti la o singura vizita.


  • Cetatea Rasnov, din judetul Brasov, punctul central al statiunii Rasnov, este un ansamblu fortificat  ridicat in secolul XIII de catre cavalerii teutoni.  Pozitionata pe unul dintre dealurile ce inconjoara statiunea,  fortificatia Rasnov este unul dintre cele mai bine conservate cetati din Romania. 


  • Sighisoara, judetul Mures, orasul cetate ce face parte din Patrimoniul Mondial Unesco.  Orasul cetate este considerat a fi o adevara bijuterie turistica pentru Romania, datorita arhitercurii impecabile si fascinante a cladirilor, culorile vii, dar si istoriei ce il aduce in prim plan pe cunoscutul Vlad Dracul.


  • Orasul Brasov este unul dintre cele mai frumoase si vizitate orase istorice din tara noastra. Care sunt cele mai importante obiective turistice pe care trebuie neaparat sa le vezi? Piata Sfatului, Biserica Neagra, Strada Sforii, Muzeul de Istorie din Brasov, Poarta Ecaterinei, Muntele Tampa, Prima Scoala Romaneasca etc. Informatii detaliate despre acestea gasesti in articolul urmator : Top 10 obiective turistice in Brasov