Cele mai frumoase targuri de Craciun din tara, de anul acesta

Incepem sa ne acomodam cu atmosfera de Craciun, fie ca vorbim de luminite, pomuri de Craciun impodobite sau de aglomeratia din orase, specifica planificarii celor mai frumoase sarbatori din an.  Cu siguranta, acestea nu ar mai fi la fel fara targurile de Craciun din marile orase, ce au devenit deja traditii de ani de zile. 

Targurile de Craciun ce au inceput sa fie organizate inca din secolul XIII, in Austria si Germania, reusesc sa atraga numerosi vizitatori, fermecati de ghirlandele luminoase, decoratiunile de basm, vinul fiert, miresmele de turta dulce si prajituri, cadourile speciale pentru cei dragi.

Iata care sunt cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania, pe care merita sa le vizitezi :

  • Targul de Craciun din Sibiu este fara doar si poate, unul dintre cele mai frumoase din Romania. Organizat anual inca din anul 2007, acesta s-a aflat in topul celor mai frumoase targuri europene, ani la rand. Anul acesta se va desfasura in perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie, iar intrarea se va face doar pe baza certificatului verde COVID.
  • Targul de Craciun din Cluj-Napoca organizat in Piata Unirii, va adaposti 46 de casute cu produse traditionale, obiecte artizanale realizate de mesteri populari, casuta lui Mos Craciun, cupola de lumini, bradul si animatie stradala. Peste 2000 de persoane vor putea avea acces simultan la targul ce se desfasoara in perioada 26 noiembrie – 31 decembrie, doar pe baza certificatului verde.


  • In Oradea, targul de Craciun este organizat in Piata Unirii, unde vei putea descoperi casute cu bunatati, dulciuri ca in vremurile de demult, decoratiuni dar si cele mai frumoase cadouri de Craciun. Intrarea este libera, iar perioada de desfasurare este 3 decembrie – 2 ianuarie.


  • Targul de Craciun din capitala are o atmosfera festiva, ca in filme.  Deschis inca din 26 noiembrie, in Piata Universitatii, vedeta targului este bradul de Craciun, inalt de 15 metri. Accesul se face in baza biletului de intrare (ce poate fi achizitionat si online) si certificatului verde COVID. Descopera taramul magic, al caruselului si personajelor din povesti, de luni pana vineri intre orele 12.00 – 21.00 si sambata / duminica, intre orele 10.00 – 21.00.


  • Cel mai lung targ de Craciun din istoria orasului Timisoara, este cel de anul acesta. Deschis de ziua nationala a Romaniei, acesta va fi accesibil publicului pana la 15 ianuarie 2022. Il gasiti in Piata Victoriei, in Piata Libertatii, pe Marasesti si in zona Modex. Timisorenii vor putea gasi in centrul orasului la cele 60 de casute amplasate : preparate traditionale, food truck-uri, ciocolata calda, cafea, vin fiert, produse handmade, decoratiuni de Craciun.


Ultimii 2 ani au fostdestul de dificil de gestionat pentru noi toti. Am trecut prin schimbari majores si a trebuit sa ne adaptam la situatii dificile. Speram ca anul acest sa ne gaseasca pe toti sanatori si sa ne putem bucura cu adevarat de acest mici bucurii prilejuite de targurile de Craciun.

Surse foto : Bucharesti Christmas Market,  Targul de Craciun Cluj Napoca