Tara noastra se remarca atat printr-un cadru natural impresionant, cat si prin numeroasele obiective turistice culturale, cum ar fi palatele. Construite in urma cu sute de ani, somptuoasele cladiri si-au pastrat autenticitatea si sunt admirate zilnic de un numar foarte mare de turisti. Astazi vei descoperi o parte din aceste perle arhitecturale” si vei afla mai multe detalii despre localizarea si istoricul lor.

1. Palatul Stirbei 

Sursa: Palatul Stirbei 

Fie ca esti locuitor al capitalei sau nu, Palatul Stirbei ce se afla pe Calea Victoriei este unul dintre cele mai frumoase astfel de monumente din Romania. Stiai ca palatul a reprezentat resedinta unuia dintre cei mai cunoscuti domnitori ai Tarii Romanesti? Barbu Stirbei ocupa un loc important in istoria tarii. Palatul construit la initiativa sa a fost finalizat in anul 1835, iar arhitectul ce s-a ocupat de acest proiect a fost francezul Michel Sanjouand. 

In vremurile de glorie, aici se desfasurau diverse baluri si petreceri uluitoare, la care luau parte toti membrii clasei superioare. Aflat intr-un proces de restaurare, Palatul Stirbei este considerat a fi un edificiu istoric de prima clasa, fiind reprezentativ pentru intreg Patrimoniul Romanesc.

2. Palatul Regal din Bucuresti 

Desi cladirea Palatului Regal gazduieste la momentul actual colectiile Muzeului National de Arta, aceasta a reprezentat initial locul in care au trait personalitati marcante ale Romaniei, cum ar fi Alexandru Ioan Cuza sau Carol I. Cele 25 de incaperi aveau un design exclusivist, iar frumusetea acestora nu s-a diminuat odata cu trecerea timpului.

Sursa: Palatul Regal din Bucuresti 

Avand in vedere faptul ca imobilul a fost transformat in muzeu incepand cu 2001, poti face o scurta plimbare pentru a admira maretia locului. Vei fi surprins de interiorul palatului, unde materia prima utilizata cel mai mult a fost marmura.

Sursa: Interior Palatul Regal 

3. Palatul Mogosoaia 

Sursa: Palatul Mogosoaia Bucuresti 

Aflat in posesia familiei nobiliare Brancoveanu vreme de peste un secol, Palatul de la Mogosoaia este o cladire istorica emblematica pentru tara noastra. La doar 15 km de Bucuresti vei regasi un complex cultural de o frumusete aparte, ce iti va incanta privirile.

Din cladirile complexului face parte palatul, cuhnia, turnul portii, cavoul familiei Bibescu si Biserica „Sfantul Gheorghe”.

Daca inca nu te-ai decis ce planuri ai pentru weekend, fa o scurta plimbare la Mogosoaia. Vei putea admira totodata si gradinile frumos amenajate, ce se afla in imediata apropiere a palatului.

Citeste si : Istoria Palatului Mogosoaia, Bucuresti 

4. Palatul de la Cotroceni

Ultimul, dar nu cel din urma palat pe care vi-l prezentam astazi este Palatul de la Cotroceni. De mai bine de 400 de ani, palatul este un imobil simbol al politicii romanesti. La momentul actual, acesta este considerat a fi Sediu Prezidential. Muzeul National de la Cotroceni este totodata deschis publicului incepand cu anul 1991, deci poti oricand sa vizitezi aceasta splendoare arhitecturala si culturala.

 

Sursa: Palatul Cotroceni 

Prin urmare, daca inca nu ai descoperit aceste obiective turistice din Bucuresti si din imprejurimile sale, ai putea sa le notezi pe lista. Ce poate fi mai frumos decat o plimbare de weekend in capitala?