Judetul Galati este pozitionat in estul Romaniei, la intersectia a 3 provincii istorice importante pentru tara noastra : Muntenia, Moldova si Dobrogea. Resedinta de judet, orasul Galati beneficiaza de o pozitionare strategica, aflandu-se chiar pe Dunare, cea mai importanta artera comercial-fluviala europeana.

Faleza Dunarii are o lungime de aproximativ 3 kilometri si ofera un peisaj spectaculos catre apele fluviului. O plimbare pe malul Dunarii poate fi un prilej perfect pentru a va relaxa si a va deconecta de la grijiile cotidiene, timp in care puteti opta pentru o partida de pescuit alaturi de sutele de pescari ce vin zilnic in zona. Sau va puteti delecta cu preparate delicioase la unul dintre cele 8 restaurante amenajate pe faleza.

Nu rata o vizita la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, veti fi placut surprinsi de piesele valoroase din cadrul colectiilor expuse. Este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din intreaga lume fiind format dintr-o gradina botanica, gradina zoologica, acvariu, planetarium si un observator astronomic (cel mai mare si modern observator public din Romania). Gradina Senzoriala din cadrul complexului iti poate oferi o experienta inedita, avand posibilitatea sa descoperi natura mai indeaproape. Pe o suprafata de 750 mp sunt construite cinci gradini vertical, cinci alveole cu plante aromatice si utile si o alee terapeutica, pe care puteti umbla descult.

Sursa : Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Galati

Turnul Televiziunii are o inaltime de 150 de metri si este pozitionat pe Faleza Dunarii, in capatul vestic. Daca te hotarasti sa urci in turn vei avea posibilitatea sa descoperi orasul Galati, timp in care poti savura o masa delicioasa la restaurantul amenajat in varful acestuia. Acest restaurant reprezinta un punct de referinta pentru Galati, oferind posibilitatea sa admiri panorama orasului din orice punct te-ai afla, mesele fiind pozitionate circular.

Sursa: Turnul de Televiziune din Galati

Biserica fortificata Maica Precista este cea mai veche constructie din judet, fiind finalizata in anul 1647. Este construita din piatra si caramida, clopotnita inclusa in interiorul cladirii, iar in ziduri sunt pietrele unui castru roman aflat la marginea orasului.


Sursa: Biserica Fortificata Sfanta Precista din Galati

Nava Tudor Vladimirescu este cea mai veche nava functionala din tara si cea mai veche nava cu zbaturi de pe continent, functionand de peste 166 de ani. In perioada 1968-1991 aceasta a fost folosita ca nava turistica, turisti din Franta, Marea Britanie si Germania optand sa mearga cu aceasta nava in Delta Dunarii. Pana in anul 1981, nava Tudor Vladimirescu parcursese 200.000 de kilometri si inregistrase la bord un numar de 240.000 de turisti. Dupa revolutie, nava a fost transformata in restaurant plutitor, avand iesiri ocazionale pe Dunare. Astazi nava este ancorata in port, participa la parade si poate fi inchiriata contra-cost.

Sursa: Povestea impresionanta a cele mai vechi nave din Romania

Padurea Garboavele este la 10 minute distanta de mers cu masina fata de orasul Galati si se intinde pe o suprafata de 230 de hectare. Este declarata ca fiind arie naturala protejata, avand multe portiuni salbatice cu fauna adecvata. Zona este ideala daca doriti sa petreceti cateva momente relaxante in timpul unei plimbari, timp in care puteti admira privelistile. Sunt amenajate de asemenea, locuri de gratar si de relaxare, iar pentru cei mai activi trasee mountainbike si de cros. Vizita nu trebuie sa fie una de scurta, deoarece exista si 4 complexuri turistice ce ofera servicii de cazare, masa, agrement ( piscine, terenuri de fotbal si de tenis).