Tara Dacilor se poate lauda cu cel mai mare port la bazinul Marii Negre, aspect ce a ajutat considerabil la dezvoltarea orasului Constanta, al cincilea ca marime din tara, dar si cel mai vechi atestat de pe teritorul Romaniei ( 657 i. Hr).

Asadar, daca ti-ai planuit un concediu la malul marii si vrei sa il petreci si altfel, decat pe plaja, iti propun sa ai in vedere urmatoarele obiective turistice :

Cazinoul din Constanta, emblema orasului, a fost construit acum mai bine de 130 de ani, la incheierea dominatiei otomane. Cladirea impune chiar in ziua de astazi, respect, eleganta si te poarta cu usurinta in vremurile sale de glorie. A fost inaugurata de regele Ferdinand, in anul 1910, la acea vreme fiind cea mai mare cladire de acest tip de pe teritoriul Romaniei.  Erau amenajate mai multe incaperi destinate activitatilor de recreere, o sala de dans, doua sali de joc si doua sali de lectura. Locul era pur si simplu adorat de elita vremii si de marinari din toate colturile lumii. Deseori, erau organizate concerte si seri dansante, devenite celebre peste mari si tari.

Delfinariul din Constanta este cu siguranta, cel mai vizitat obiectiv turistic din oras. Deschis initial ca muzeu in anul 1972, in prezent aceasta este singura locatie unde putem admira spectacolele superbe ale delfinilor, leilor de mare si pinguinilor. Delfinii sunt considerati a fi o specie de mamifere foarte inteligente, curioase si cu abilitati de gandire si comunicare, foarte asemanatoare speciei umane. Aceste fiinte carismatice si pline de umor, au un mare lipici la copii si nu numai.

Cand spui Murfatlar, te gandesti la podgoriile Dobrogei renumite pentru vinurile alese obtinute din soiuri pargumate de struguri. O vizita in localitatea Murfatlar poate fi mai interesanta decat te-ai astepta, caci ai avea sansa sa descoperi cele 3000 de hectare de vie si sa intelegi procesul de fabricare a celui mai bun vin de la noi din tara.

Insula Ovidiu impresioneaza cu usurinta prin peisaj, fiind un adevarat loc de relaxare si divertisment pentru cei mici, fiind amenajata si o minigradina zoologica, locuri de joaca dar si un restaurant. Accesul pe ea se poate face doar pe apa, fiind pozitionata pe lacul Siutghiol.

Foarte cunoscut este si lacul Techirghiol, pentru “aurul sau negru”, respectiv namolul de Techirghiol recunoscut pentru propietatile sale curative in privinta unor alergii sau reumatismului. Recent, acesta a inceput sa fie utilizat si in diverse creme.

Biserica ingropata din Istria este cu siguranta un obiectiv turistic inedit, pozitionat la doar 55 de kilometri distanta fata de Constanta. Biserica este unica, crestinilor din zona venindu-le ideea sa construiasca cea mai mare parte in subteran, pentru a pacali musulmanii bizantini din zona. Crestinii primisesera acordul acestora sa isi construiasca propria biserica, dar nu mai inalta ca moscheile musulmane.

Rezervati Naturala Dunele Marine de la Agigea se intinde pe o suprafata de 8 ha si este unica rezervatie de acest gen din Romania si printre cele mai interesante rezervatii stiintifice de pe continent, aici adapostindu-se plante si animale specific dunelor de nisip (peste 300 de specii de plante vasculare, 8 specii de muschi marini dar si cunoscuta broasca testoasa dobrogeana).

In cazul in care cei mici isi doresc cateva ore de distractie, nu ezita o vizita la Aqua Magic, cunoscutul parc acvatic. Se intinde pe o suprafata de 27.500 de metri patrati, unde sunt amplasate 13 zone de divertisment atat pentru copii cat si pentru adulti (tobogane cu Colace, tuburi, 9 piscine, jacuzii, 7 baruri, restaurant, piscina pentru bebelusi) . Se organizeaza frecvent concursuri, spectacole de catre echipa de animatori a parcului.