Sighisoara, orasul cetate pozitionat in inima Transilvaniei, a fost conservat in cea mai mare, fiind parte a Patrimoniului Mondial Unesco. O adevarata bijuterie turistica pentru tara noastra, destinatia este foarte apreciata atat de turistii romani cat si de cei straini, prin arhitectura cladirilor absolut remarcabila, evidentiate prin culori vii,  dar si cu ajutorul istoriei fascinante ce il are in spate pe cunoscutul Vlad Dracul.

Chiar daca marimea orasului nu este impresionanta, Sighisoara dispune de o paleta bogata de atractii turistice, fiind cel mai mare si complex sit romanesc intrat in patrimoniul mondial.

Inevitabil, Piata Cetatii atrage cel mai mare numar de turisti si curiosi, fiind locul unde se adapostesc cele 9 turnuri de aparare ale cetatii Sighisoara, construite intre secolele XIII si XVII. O plimbare prin piata poate fi fascinanta si un prilej de relaxare la una dintre terase, timp in care poti admira arhitectura caselor colorate ce imprejmuiesc locul. Turnul cu Ceas, cel mai mare dintre turnurile de aparare ale cetatii, are o inaltime de 64 de metri. Se spune ca ceasul din turn nu ramane niciodata in urma, acesta fiind construit in Elvetia si atestat in anul 1648. Este decorat cu figurine cu o inaltime de 0.8 metri, simbolizand zilele saptamanii. Sistemul de functionare al ceasului este inovativ, deoarece acestea continua sa functioneze 3 ore dupa intreruperea curentului electric. Turnul se intinde pe 6 nivele, privelistea din varful acestuia catre cetate fiind superba. Si celelalte turnuri din cetate sunt la fel de fascinante : Turnul Croitorilor  incendiat in 1676, Turnul Fierarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Cositarilor si Turnul Franghierilor.

Scara acoperita a fost construita in anii 1660, din lemn, la acea vreme avand peste 300 de trepte. Dupa mai multe modificari, a ramas doar cu 175 de trepte dar si cu numele de Scara Scolarilor. Este acoperita, rolul acesteia fiind de a proteja elevii de vant, ploaie si ninsoare, in drumul catre Scoala din Deal (una dintre cele mai vechi din Transilvania, dateaza inca din anul 1608), aflata langa biserica. Scarile sunt grupate cate 6, avand semnificatia celor 6 zile lucratoare si o zi de repaus.


Casa Vlad Dracul pozitionata in Piata Turnului Sfatului, este locul unde se presupune ca a locuit Vlad Dracul, fiul lui Mircea, pana la varsta de 4 ani.

Biserica Manastirii Dominicane, este una dintre cele mai vechi din tara, datand inca din anul 1298. Distrusa de un incendiu puternic din anul 1676, astazi este renovata si adaposteste obiecte de patrimoniu ale bisericii : 39 de covoare orientale realizate in sec. XVI-XVII, cristenita de bronz ce dateaza din anul 1440.

Cladirile din centru sunt absolut fascinante, fiecare dintre ele avand o poveste in spate. De aceea iti recomand sa vizitezi si Casa Rosenthal, Casa Cu Cerb – una dintre cele mai vechi din cetate, Casa Venetiana, Casa Teutsch s.a.

Cel mai important eveniment din cetate ce are loc an de an, este Festivalul Medieval de la Sighisoara, ce se organizeaza la sfarsitul lunii iulie. Este unul dintre cele mai vechi festivaluri de acest tip din tara, fiind un prilej de a va putea bucura de autenticitatea cetatii prin spectacole, muzica, grupari cavaleresti, mesteri si artisti populari, actori si animatori, ce vor reprezenta o poarta de calatorie catre vremurile de glorie.