Pozitionat in partea nord-estica a Romaniei, judetul Neamt atrage un numar mare de turisti datorita Cheilor Bicazului, Masivului Ceahlau ce-l strabate, rezervatiilor naturale, pesterilor, cascadelor, manastirilor dar si prin istoria sa.

In cazul in care aveti cateva zile la dispozitie, neaparat ar trebui sa explorati Cheile Bicazului, unul dintre cele mai frumoase si impresionante obiective turistice din Moldova. Cheile Bicazului se afla intre judetele Neamt si Harghita, si au o lungime de 8 km. Drumul pe chei ofera un adevarat spectacol al naturii, cu multe serpentine, pereti calcarosi si pesteri salbatice.

Statiunea Durau este in topul destinatiilor turistice din judet, fie ca vrei sa practici sporturi de iarna sau pur si simplu iti doresti sa te relaxezi si sa te bucuri de privelisti si aerul curat, ozonat. Pozitionata la poalele masivului Ceaglau, la o altitudine de  800 de metri, statiunea ofera posibilitatea practicarii sporturilor de iarna pe  partii de schi cu grade diferite de dificultate, excursii pe Ceahlau sau posibilitatea de a trata nevrozele astenice, anemie si refacerea dupa eforturi psihice (datorita aerului curat, fara praf si particule alergice).

O vizita la Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti trebuie sa fie inclusa pe lista ta. Cine nu ar vrea sa descopere casa copilariei lui Nica? Casa a fost construita in anul 1833 de bunicul lui Ion Creanga, iar astazi este transformata in muzeu, astfel incat publicul larg sa aibe posibilitatea sa descopere franturi din vremurile de altadata.


Piatra Dracului este cu siguranta un obiectiv turistic inedit. Pozitionata in comuna Poiana Teiului, in centrul raului Bistrita, stanca a fost asezata in mod misterios la intersectia a 4 drumuri. Conform legendilor stravechi, la inceputurile lumii, Diavolul a facut un pact cu Dumnezeu ca ii va locul cand va rupe o stanca de pe Ceahlau. Lucru care s-a si intamplat, insa Diavolul speriat a scapat stanca in apele Bistritei. Si de atunci tot incearca sa o ia.


Cetatea Neamtului, unul dintre cele mai edificatoare obiective turistice medievale din tara noastra, este pozitionata in orasul Targu Neamt. Construita cu un rol strategic in lupta cu Imperiul Otoman, aceasta este amplasata pe varful Culmii Plesului.  Zidurile sale inca rezista, chiar daca de-a lungul timpului aici au fost purtate nenumarate lupte, unele conduse de Mihai Viteazu sau Stefan Cel Mare.


Daca vrei sa te bucuri de peisaje cu cascade, pasari si animale salbatice, munti presarati cu ape, iti recomand sa urmezi unul din cele 6 trasee montane marcate pe masivul Ceahlau. Varful Ocolasul Mare ( 1907 metri ) si Toaca ( 1904 metri) sunt culmile cu cele mai mari altitudine, ce atrag de altfel un numar impresionant de turisti. Varful Toaca face parte din rezervatia protejata Parcul National Ceahlau. Nu rata o vizita si la Lacul Izvorul Muntelui, oglinda masivului Ceahlau, ce se intinde pe o suprafata de 40 de kilometri.

O alta atractie inedita este Zimbraria Dragos Voda, din Parcul Natural Vanatori Neamt. Arie protejata legal inca din 1999, parcul dispune de un cadrul natural impresionant, de o  vegetatie bogata si nenumarate animale ce se adapostesc aici, printre care zimbrii, cerbi carpatini, capriori, vulpi, iepuri, ursi etc.


Daca vrei sa admiri orasul Piatra Neamt de la inaltime, o plimbare cu telegondola este ideala.  Este de altfel si solutia cea mai rapida daca vrei sa ajungi la partia de ski de pe dealul Cozla. Aceasta are o lungime de 965 de metri si are o dificultate medie. Este prevazute cu instalatie de nocturna, plase de siguranta dar si cu tunuri de zapada artificiala.