Cu siguranta Delta Dunarii este o comoara de nepretuit pentru tara noastra, drept pentru care turismul in zona a cunoscut o dezvoltare impresionanta. Considerata a fi una din minunile lumii, rezervatia naturala este pe lista patrimoniului mondial UNESCO inca din anul 1991.

Daca te-ai hotarat sa descoperi frumusetea Deltei, poti lua in considerare ca si optiune de cazare localitatea Murighiol, cea mai intinsa comuna din Romania. Denumirea acesteia provine din turca, “muri-gol”, in traducere “lacul furnicilor”.

Ai nenumarate variante de cazare, cu pensiuni de top ce ofera servicii turistice complete, in ultimii ani devenind o importanta destinatie turistica, fiind de altfel al doilea punct important din care se organizeaza excursii in Delta Dunarii. 

Care ar fi obiectivele turistice de neratat din zona Murighiol?

Cetatea Halmyris pozitionata pe malul drept al bratului Sfantul Gheorghe, dateaza inca din secolul al-II-lea p.Ch, fiind una dintre cele mai importante statii a flotei dunarene. Un secol mai tarziu, devine unul dintre cele mai importante centre ale crestinismului. Faima cetatii a fost capatata in urma unei zile de 15 august, cand s-a adus la lumina o cripta necunoscuta pana in acel moment, unde au fost descoperite osemintele a doi martiri locali : Epictet – preotul si Astion – monahul (acestia au fost persecutati pentru credinta lor si decapitati in anul 290). Aceasta descoperire a fost facilitata de o inscriptie in limba greaca, de pe unul dintre peretii criptei. 

Manastirea Halmyris se afla in imediata apropiere a cetatii cu acelasi nume, fiind de altfel descoperita intre ruinele acesteia. Lacasul de cult este detinatorul celor mai vechi moaste de pe teritoriul tarii noastre. De altfel, modalitatea in care acestea au fost descoperite este considerata ca fiind o minune, deoarece practic acestea au iesit singure la iveala, in ziua praznuirii Maicii Domnului, pe 15 august.

Lacurile rezervatii naturale Saratura I, II si III sunt de asemenea in topul atractiilor turistice din zona, unde turismul balnear a cunoscut un avant puternic, datorita namolurilor cu propietati terapeutice. Lacul Saratura III a fost declarant rezervatie naturala in interes biologic.

Ce mai poti face in zona?

  • Excursii cu barca in Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii (cea mai buna modalitate de a savura Delta, in toata splendoarea ei)
  • Pescuit sportiv
  • Plimbari..pe uscat. Asta pentru ca sunt zone spectaculoase ce pot fi strabatute la pas sau cu bicicleta 😊


Pentru ca sejurul tau in Delta sa fie perfect, iti recomandam sa incerci retetele traditionale cu peste, pregatite in mii de feluri : storceagul (regina ciorbelor pescaresti), malasolka (una dintre cele mai vechi retete din Dobrogea), scrumbie pe gratar, scordoleaua (reteta greceasca) si lista poate continua. 

Nu rata experienta unui sejur petrecut in Delta Dunarii!