Partea sudica a tarii este cat se poate de interesanta din punct de vedere turistic. Stiai ca Ramnicu Valcea a fost un teritoriu locuit inca de pe vremea dacilor si romanilor? Peisajele spectaculoase, monumentele religioase si atractiile turistice culturale plaseaza judetul in topul celor mai frumoase din intreaga tara.

Daca iti doresti sa faci o mica escapada in weekend, atunci ramai in continuare alaturi de noi si descopera ce poti sa vizitezi in Valcea, pe parcursul celor doua zile.

Sursa: 10 cele mai frumoase locuri din judetul Valcea 

1. Manastirea Hurezi 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca acest edificiu religios reprezinta ctitoria lui Constantin Brancoveanu, fiind ridicat in anul 1693. Manastirea face parte din Patrimoniul UNESCO inca din anul 1995 si este un obiect turistic emblematic al acestei zone.

Vorbim despre un monument creat in stil brancovenesc, ce atrage atentia pelerinilor din intreaga Romanie. Din punct de vedere geografic, lacasul de cult se afla la poalele Muntilor Capatanii, inconjurata de padure. Chiar si numele manastirii ar proveni de la huhurezi, celebrele pasari de noapte ce se auzeau cantand in codri.

Sursa: Manastirea Horezu 

Asezarea monahala este considerata a fi un adevarat simbol arhitectural medieval, avand in vedere faptul ca a fost pastrata inca de pe vremea domnitorului Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu.

2. Manastirea Cozia 

Dupa cum poti observa, in Ramnicu-Valcea exista mai multe atractii turistice religioase de top. Manastirea Cozia se afla intr-un cadru natural de poveste, in statiunea balneoclimaterica Comanesti-Caciulata.

Ctitorul a fost Mircea cel Batran, iar biserica poarta hramul „Sfintei Treimi”. Constructia a fost realizata tinandu-se cont de modelul bisericii sarbesti din Crusevat. Interesant este faptul ca pictura originala inca este pastrata in Naos. La intrarea in Manastirea Cozia vei putea surprinde portretul lui Mircea cel Batran si a lui Serban Cantacuzino. Tot aici se si odihneste domnitorul Tarii Romanesti, cel care a contribuit la Prima Unire a Principatelor Romaniei.


Sursa: Manastirea Cozia, locul de suflet al lui Mircea cel Batran 

Citeste si: Ce putem vizita pe Valea Oltului?

3. Parcul National Buila - Vanturarita 

Sursa: Un weekend in parcul national Buila - Vanturarita

Toamna este momentul perfect sa vizitezi Parcul National Buila-Vanturarita, fiind momentul in care peisajele aramii iti incanta privirea. Masivul montan Buila-Vanturarita este pozitionat in partea de nord a judetului. Te poti plimba in aer liber si poti sa admiri frumusetile mediului inconjurator, departe de agitatia marilor centre urbane.

4. Cascada Lotrisor 

Cu o cadere a apei de peste 30 de metri, Cascada Lotrisor poate fi admirata in Parcul National Cozia. Daca te decizi sa vizitezi acest obiectiv turistic, vei putea sa te plimbi in mijlocul naturii, sa respiri aer curat si sa admiri numeroasele specii de plante ce se afla in parc. Pare o activitate ideala pentru weekend, nu-i asa?

Sursa: Cascada Lotrisor 

Avand in vedere toate cele prezentate, putem afirma faptul ca judetul Ramnicu Valcea este un loc in care trebuie sa ajungi in aceasta toamna. Lasa-te purtat pe plaiurile tarii si redescopera turismul autohton!