Aflat in inima Transilvaniei, Sibiul se numara printre cele mai frumoase orase din intreaga Romanie, fiind vizitat anual de foarte multi turisti.

Orasul se remarca prin arhitectura medievala, numarandu-se printre cele 7 orase sasesti din tara noastra.

Din punct de vedere al stilului, Sibiul se aseamana cu un oras austriac, remarcandu-se influentele sasesti.


Sursa: La Sibiu se intampla Summit-ul Muzical al Vaccinarii.

Sa nu uitam ca Sibiul a devenit Capitala Culturala Europeana, in anul 2007. In centrul orasului, in Piata Mare, putem observa numeroase monumente istorice, cat si imobile ce dateaza inca din secolul al XV-lea.

Tot in imediata apropiere a Pietei Mari regasim si Biserica Romano-Catolica, ce a fost construita in perioada 1726-1733. In prezent, la Biserica este vizitata atat de romani, cat si de germani sau maghiari.

In Sibiu vom putea vizita si Muzeul Brukenthal, ce a apartinut baronului Samuel von Brukenthal. Cladirea este impresionanta, remarcandu-se stilul baroc.

Pe fatada de piatra se poate observa si in prezent vechiul simbol al familiei Brukenthal.

 

Sursa: Muzeul National Brukenthal poate fi urmarit pe Tik Tok si Twitter.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Muzeul Brukenthal este cel mai vechi din tara noastra. O mare parte din operele de arta provin chiar din colectia persoanala a baronului.

In partea de vest a orasului gasim Muzeul de Istorie, cladire ce a servit drept sediul primariei, in trecut. Se remarca o arhitectura impresionanta, existand influente renascentiste si gotice.

Turnul Sfatului este, cu siguranta, una dintre principalele atractii turistice din Sibiu. Acesta a fost ridicat inca din secolul al XIII-lea, acesta face legatura intre Piata Mare si Piata Mica.

Denumirea provine de la simplul fapt ca acesta se afla in imediata apropriere a primariei. Desi a fost sever afectat de cutremurul din 1586, Turnul Sfatului a fost reconstruit, 2 ani mai tarziu.

Una dintre cele mai frumoase cladiri din Sibiu este Casa Artelor, ce se afla in Piata Mica. Aceasta este considerata a fi cea mai veche structura de acest tip, din Transilvania.

Zidita inca din 1370, aceasta a reprezentat initial o casa a breslelor. Intalnirile aveau loc la etajul cladirii, in timp ce la parter se afla o piata.


Sursa: Stadiul lucrarilor la Casa Artelor din Sibiu

 Catedrala Evanghelica are o postura impresionanta, fiind un adevarat punct de atractie, pentru fiecare trecator. Cu un aer gotic, monumentul are o inaltime de peste 78 m.

Sursa: Biserica Evanghelica C. A

Si strazile din Sibiu au un farmec aparte, spre exemplu, Strada Pietonala Nicolae Balcescu. In aceasta locatie, se afla si numeroase centre comerciale, de unde putem sa facem cumparaturi.

Desi a fost construita inca din 1942, majoritatea cladirilor de aici dateaza din secolul XIX.

Tot in Sibiu putem vizita si Muzeul Astra, care este cel mai mare muzeu in aer liber, avand o frumusete aparte. Acesta are un decor rural, asemanandu-se cu un sat in miniatura.

Locatia este una cat se poate de unica, deci daca ajungem in zona Sibiului, atunci ar trebui sa trecem pe lista obiectivelor turistice de vizitat si Muzeul Astra.

Concluzionand, tara noastra este ofertanta, din punct de vedere turistic. Avem parte de o multime de obiective turistice, care mai de care mai interesante, cum ar fi si cele pe care le regasim in Sibiu.