Judetul Buzau este unic in Romania, iar acest fapt se datoreaza amplasarii geografice. Stiai ca este singurul oras impartit pe doua regiuni istorice, Muntenia si Moldova?

Doar 100 de km desparte judetul de capitala, ceea ce inseamna ca reprezinta o destinatie ideala pentru a petrece sfarsitul de saptamana. Varietatea formelor de relief este un punct de  atractie pentru turisti, avand in vedere ca aici exista atat munti, cat si campii sau dealuri.

Sursa: Sarbatorile de iarna de la Buzau mutate in Parcul Crang

Gandeste-te ca la Buzau vei intalni obiective turistice unice in tara noastra, cum ar fi Vulcanii Noroiosi, ce se afla la 50 de km de oras.

An de an, un numar impresionant de turisti aleg sa vada chiar cu proprii ochi spectacolul naturii, chiar si in sezonul de iarna in care ne aflam. Cum ar fi sa ajungi chiar tu in aceasta locatie ce pare desprinsa din lumea magica a povestilor?

Sursa: Turism de iarna la Vulcanii Noroiosi 

Pe langa frumusetile mediului inconjurator, la Buzau se afla si alte obiective turistice interesante, cum ar fi Manastirea Ciolanu. In apropierea acestui edificiu religios se afla si o tabara de sculptura, unde iti poti descoperi un nou hobby.


Sursa: Siriu - o destinatie ideala pentru o vacanta de cateva zile 

Si zona Siriul este la fel de magica, dat fiind faptul ca poti vedea o mare de apa, inconjurata de lanturi muntoase.

Sa calatoresti este mereu o idee foarte buna, iar daca poti sa alegi o destinatie de vacanta prielnica si pentru imbunatatirea starii tale de sanatate, cu atat mai bine. Noi iti recomandam sa alegi statiunea Sarata Monteoru, daca te confrunti cu afectiuni reumatismale.

Izvoarele de apa sarata au un efect vindecator asupra unei game variate de afectiuni, avand un rol major mai ales bolile cronice. Chiar si medicii recomanda o serie de tratamente cu apa termala, tocmai pentru ca ajuta la vindecarea totala sau la ameliorarea simptomelor.


Sursa: Cat costa sa petreci sarbatorile de iarna in spatiile de cazare turistica din Buzau 

Revenind la zona urbana, vei putea observa faptul ca orasul Buzau imbina elementele moderne cu cele vintage, iar acest aspect este sesizabil indeosebi la nivel arhitectural.


Sursa: Primaria Municipiului Buzau 

In partea centrala a orasului, structura arhitectonica a fost reabilitata, insa s-au pastrat elementele specifice anilor 1800. Daca esti pasionat de istorie, atunci cu siguranta ai auzit de prim-ministrul Alexandru Marghiloman. Palatul in care a locuit acesta de-a lungul timpului a fost supus restaurarii, iar sute de vizitatori intra gratuit pe domeniul sau, bucurandu-se de o experienta inedita.

Ultima, dar nu cea din urma propunere este Muntele de Sare din Lopatari, ce este considerat a fi un adevarat monument al naturii. Cu o inaltime de peste 15 metri, acesta este localizat chiar la intrarea in Lopatari.

Rape imense, o nuanta cenusie si numeroase fisuri albe, asa am putea descrie Muntele de Sare din Lopatari.


Sursa: Muntele de Sare din Lopatari 

Toate acestea fiind zise, in Buzau nu te poti plictisi nici macar o clipa. Descopera mai mult din specificul zonei, acum la final de an. 

Citeste si : Bucura-te de o vacanta placuta in Buzau!