Zona nordica a Romaniei este foarte des frecventata de turisti, deoarece este un taram unic, atat din punct de vedere istoric, dar si cultural.

Peisajele montane si obiectivele turistice sunt recunoscute la nivel international, ele transforma Bucovina intr-o destinatie de poveste, pentru persoanele pasionate de traditii si obiceiuri.

Orice iubitor de calatorii ar trebui sa isi planifice macar o data un concediu in binecunoscuta Bucovina, deoarece are ocazia de a vizita mai multe obiective turistice.

Denumita simbolic si Tara Fagilor”, Bucovina este recunoscuta din punct de vedere al autenticitatii sale. Aici se pastreaza chiar si cele mai vechi traditii si obiceiuri, transmise din generatie, in generatie.

In fiecare locatie, s-a pastrat atmosfera de altadata, iar gazdele sunt cat se poate de ospitaliere.

Orasul Suceava a fost intitulat resedinta Moldovei, inca de pe vremea domnitorilor romani, iar o buna parte din ansamblul medieval a fost pastrat in forma intacta, pana in zilele noastre.

Cetatea de Scaun este caracterizata de un aspect impunator, iar stralucirea regala inca se poate observa, la fiecare pas.


Sursa: Cetatea de Scaun a Sucevei

Construita inca din secolul XIV, cetatea a reprezentat resedinta mai multor voievozi romani, printre care se numara Stefan cel Mare sau Petru Musat.

In vecinatatea cetatii se gaseste si Muzeul Satului Bucovinean, ce reprezinta o adevarata ilustratie a patrimoniului cultural bucovinesc.

In anii ’70, s-a dorit infiintarea unui ansamblu care sa evidentieze, intr-un mod cat mai inedit, potentialul etnografic din Bucovina.

In zilele noastre, muzeul este format din nu mai putin de 30 de case din lemn, cat si anexe gospodaresti specifice zonei.

Pe langa casele autentice, vom regasi si ateliere mestesugaresti si instalatii tehnice traditionale, ce erau utilizate inca din vremurile stravechi.

Orice atelier surprinde cu exactitate modul de viata al oamenilor, prezentand ocupatiile acestora si modul in care isi desfasurau activitatea, zilnic.

Pe teritoriul Bucovinei regasim si foarte multe manastiri, iar aceste lacasuri de cult sunt vizitate, pe intreaga perioada a anului, de mii de turisti, din toate colturile lumii.

Bogatia spirituala este principala caracteristica a Bucovinei. Opt manastiri fac deja parte din Patrimoniul UNESCO, fiind recunoscute la nivel international, pentru picturile desavarsite, cat si pentru intreaga frumusete arhitecturala.

Sursa: Manastirea Putna, un loc de legenda

Pe teritoriul Sucevei intalnim si Manastirea Sf.Ioan cel Nou, cu o datare inca din anii 1500. Vorbim despre o locatie cu o semnificatie aparte, deoarece a fost resedinta metropolitana a Moldovei, avand un rol esential in istoria religioasa din zona Bucovinei.

Se remarca stilul bizantin, atat in ceea ce priveste picturile interioare, cat si cele exterioare. Realizate inca de pe vremea lui Stefanita Voda, acestea ilustreaza diverse secvente din istoria Crestinismului.

Din categoria monumentelor religioase face parte si Manastirea Dragomirna, ce se regaseste la doar 12 km de orasul Suceava.


Sursa: De ce trebuie sa vizitezi neaparat Manastirea Dragomirna. Ce frumuseti ascunde acolo

Manastirea este apreciata de fiecare credincios ce ii trece pragul, fiind o fresca a vietii monahale, un loc cu o valoare arhitecturala impresionanta.

Valoarea manastirilor de pe intreg teritoriul tarii noastre este inegalabila, ele reprezentand Patrimoniul Romaniei.

Prin urmare, este momentul sa descoperim indeaproape frumusetile tarii noastre si sa apreciem potentialul turistic al Bucovinei.