Diversitatea este cuvantul ce descrie cel mai bine turismul din Piatra Neamt. Exista numeroase locatii pline de farmec, ce sunt inconjurate de muntii falnici regasiti pe teritoriul acestui judet. Propunerea noastra de astazi este un weekend in Targu Neamt, o destinatie de vacanta ce imbina elementele traditionale cu cele moderne.

 

Sursa: Cetatea Targu Neamt 

Printre cele mai cunoscute obiective turistice ale zonei se afla Cetatea Neamtului, ce se afla la doar cateva minute de partea centrala a orasului. Trebuie sa ai in vedere indicatoarele si vei vedea ca ajungi cu usurinta la acest monument istoric impresionant.

Stiai ca Cetatea Neamtului a fost zidita inca din perioada domnitorului Petru I? Ulterior, a fost supusa unui proces de fortificare, la initiativa lui Stefan cel Mare. Desi au trecut sute de ani de atunci, cetatea inca isi pastreaza din frumusete. Vei putea admira camera de taina, biserica sau bucataria, imediat ce ajungi in curtea interioara. La orice pas se resimte inca atmosfera medievala, iar daca iti doresti sa iesi din rutina si sa ai parte de o experienta unica, acesta este locul perfect.

De asemenea, cetatea este amplasata intr-un punct strategic, de unde vei avea parte de o imagine panoramica asupra tuturor pasunilor si asezarilor din apropiere.

Continuam seria atractiilor turistice locale cu un imobil de renume, mai exact, Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti. Nu poti pleca din Neamt fara sa vezi cu ochii tai „bodjeuca” celebrului scriitor. Vorbim despre o casuta traditionala, ce are la baza barne groase din lemn, acoperite cu un strat generos de lut. Aici inca exista obiectele de care povestea Ion Creanga in scrierile sale, cum ar fi razboiul de tesut, sfoara cu motocei sau carti din colectia personala a autorului.

Sursa: Bojdeuca lui Ion Creanga 

Locul copilariei unuia dintre cei mai mari scriitori ai Romaniei atrage anual un numar impresionant de turisti, printre care te poti afla si tu in toamna acestui an.

Sursa: Rezervatia de zimbri Dragos Voda din judetul Neamt 

Dupa vizita la bojdeuca ne putem indrepta atentia si catre Rezervatia de Zimbri Dragos-Voda. Trebuie doar sa faci 10 km pana la frumoasa rezervatie, iar odata ce ai ajuns aici vei observa ca a meritat sa iti planifici o vacanta in Neamt. Rezervatia reprezinta habitatul mai multor specii de animale, dintre care amintim zimbrii, paunii, caprioarele si mistretii.

Zona Moldovei este recunoscuta gratie manastirilor ce se regasesc aici. Si in Piatra Neamt exista lacasuri de cult cu adevarat incantatoare, cum ar fi Manastirea Agapia.


Sursa: Manastirea Agapia 

Linistea si splendoarea resimtita aici te vor face sa iti doresti sa mai revii si cu alta ocazie. Edificiul religios a fost construit inca din secolul XVII, iar denumirea sa provine de la numele calugarului Agapie ce a zidit initial o mica bisericuta din lemn in acest colt de rai.

Remarcabila este si pictura interioara, ce a fost opera lui Nicolae Grigorescu, un cunoscut pictor al vremii.

Concluzionand, Neamt-ul este o zona in care iti poti petrece urmatorul concediu. Aici ai parte de toate ingredientele unui sejur de vis. 

Citeste si : Ce putem vizita in Neamt? Atractii si obiective turistice.