Odorheiu Secuiesc, al doilea oras ca marime din judetul Harghita, are prima atestare documentare inca din anul 1301, sub numele de Villa Olachalis. Orasul este strabatut de Tarnava Mare si inconjurat de Muntii Harghita si dealurile Tarnavei. 

Daca iti doresti sa descoperi atractiile turistice din secuime, iti recomandam sa incepi cu un sejur in Odorheiu Secuiesc. Orasul adaposteste muzee si cladiri istorice si nu numai, importante pentru Tinutul Secuiesc. 

Iata ce ar trebui sa incluzi pe lista ta : 

  • Muzeul Haaz Reszo, muzeu de istorie si etnografie, se afla pe strada Kussuth Lajor, nr 29, pozitionare centrala. Acesta adaposteste o colectie de numismatica, arte, biblioteca, arme, stiinte ale naturii dar si istorie locala si etnografica, cu un inventar din anul 1797.


  • Colegiul reformat este o constructie realizata in stil baroc, din anul 1770.
  • Primaria Orasului se afla intr-o cladire istorica, destul de impunatoare, realizata intr-un stil ecletic, specific lui Stehl Otto.


  • Cetatea Medievala a fost construita in anul 1490  si din pacate a fost distrusa si reconstruita de mai multe ori. Mult timp secuii au vazut in ea un mar al discordiei, de aceea au si distrus-o in anul 1599, primind numele de Cetatea atacata de secui. Secuii erau privilegiati intr-o oarecare masura in trecut, avand mai multe drepturi fata de ceilalti cetateni. Din cauza aceasta au aparut mai multe revolte de-a lungul timpului. 


  • Biserica Franciscanilor a fost construita in perioada 1721 – 1779, are o lungime de 36 de metri, latime de 17 metri si o inaltime de 14 metri cu 7 altare. Astazi biserica este romano-catolica.


  • Centrul orasului cu siguranta este de neratat, fiind un bulevard incantator, ce atrage privirile trecatorilor, curiosi si dornici de a descoperi cladiri vechi, biserici si statui, a caror arhitectura este una impunatoare. 
  • Iti recomandam sa incerci preparatele locale secuiesti care sunt delicioase si reprezinta totodata un prilej perfect pentru o participa la o incursiune in fascinanta si frumoasa cultura secuiasca din Transilvania. 
  • Nu rata o plimbare in Parcul Memorial Secuiul Calator (ceea ce este distinctiv la acesta este faptul ca are 13 statui ce reprezinta personalitati importante ale istoriei orasului) sau la Baile Seiche, pozitionate la doar 2 km distanta de Odorheiul Secuiesc. Ce poti face aici? Aflate in drumul catre Sovata, la o altitudine de 504 metri, aici se gasesc trei izvoare de apa minerala : Izvorul Seiche, Izvorul Orban Balazs si izvorul Nr 3.