Ce poti vizita in Covasna? Iata care sunt principalele obiective turistice

Covasna, cunoscuta si ca orasul celor 1000 de izvoare, este una dintre cele mai apreciate statiuni balneo din tara datorita puterilor tamaduitoare ale apelor minerale. 

Pozitionata in interiorul Carpatilor de Curbura, la o altitudine de 600 de metri, Covasna ofera privelisti  incantatoare catre peisaje montane ce merita cu siguranta, sa fie explorate. 

Lista obiectivelor turistice nu se opreste aici, caci cele 200 de castele si conace creaza un iz de basm si poveste in jurul acestei statiuni secuiesti. 

Asigura-te ca ai cateva zile la dispozitie ca sa te poti bucura pe indelete de atractiile turistice, ce poate sunt mai putin cunoscute publicului larg. 

  • Principalul punct forte al statiunii il reprezinta cu siguranta apele minerale, cunoscute pentru propietatile lor curative pentru afectiuni precum cardio-vasculare, reumatologice sau digestive. Se poate spune ca orasul traieste din turismul medical, aici fiind deschise baze de tratament pe perioada intregului an.
  • Valea Zanelor este o zona pitoreasca, infrumusetata si de o frumoasa poveste, pozitionata in zona de est a orasului. Exista legende conform carora se spune ca aici a fost refugiul lui Decebal, inainte sa moara dar ca tot aici a fost locul unde a trait si cea mai frumoasa pamanteanca, Ileana Cosanzeana. Ca sa poti admira pe deplin peisajul, nu rata o plimbare cu mocanita. Aici vei descoperi si un monument tehnic unic in Europa, ce foloseste gravitatia pentru a inlocui vagoanele incarcate cu lemne cu cele goale, ce trebuiau incarcate. 
  • Statiunea Balvanyos, o zona pitoreasca cunoscuta datorita apelor sale minerale ce pot trata diverse afectiuni. Pe langa tratament, poti descoperi o seria de atractii turistice precum : Ruinele Cetatii Balvanyos, Lacul Sf. Ana, Cimitirul Pasarilor sau Tinovul Mohos. Daca iti doresti si putin rasfat si relaxare, nu rata complexul hotelier Balvanyos Resort dotat cu un centru spa impresionant.
  • Pestera Puturosu s-a ales cu acest nume ca urmare a mirosului pe care il emana sulful. Este cea mai mare mofeta naturala din Europa, avand o concentratie mare de sulf. Este pozitionata la o altitudine de 1052 de metri si are o lungime de 14 metri. Majoritatea vizitatorilor aleg sa vina aici datorita propietatilor terapeutice, in mod special pentru bolile cardiovasculare, reumatice dar si alergiilor si bolilor de piele. 
  • Balta Dracului, considerat ca fiind un adevarat simbol al orasului Covasna, acesta s-a format in urma cu milioane de ani. Mai exact, aici au loc nenumarate eruptii de namol, astfel ca in sec. XVIII s-a crezut ca fenomenul este unul demonic, iar oamenii ezitau sa se apropie de acest loc. 
  • Cele doua partii de schi au teleschi si nocturna, iar dimensiunile acestora sunt de 1000 de metri si 400 de metri. Iubitorii sporturilor de iarna aleg sa vina aici, intr-un numar din ce in ce mai mare, datorita preturilor accesibile si faptul ca sunt mult mai libere fata de altele mult mai cunoscute.
  • Castelul Kalnoky este pozitionata in localitatea Miclosoara, acesta fiind numit dupa contele Kalnoky. Se spune ca pe cand acesta era un simplu localnic, l-ar fi salvat pe regele Ungariei de la atacul unui urs. Drept rasplata, acesta i-a construit mosia de la Miclosoara. Castelul Daniel este unul demn de admirat, avand posibilitatea de a face acest lucru indeaproape, caci a fost transformat in unitate de cazare. Cea mai romantica destinatie din Transilvania poate fi considerat Castelul Mikes. Te poarta cu usurinta in alta lume si poveste, fiind inconjurat de un peisaj ce iti taie rasuflarea. 
  • Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, iti ofera posibilitatea sa descoperi mai multe despre stilul de viata si obiceiurile secuilor : hainele, mobila, casele dar si din ce mestesuguri isi duceau traiul. 

In Covasna, traditiile si mestesugurile s-au transmis din generatie in generatie. Ai posibilitatea sa descoperi indeaproape cum isi practica meseria fierii, tamplarii sau sculptorii, pentru ca acestia isi practica meseria cu portile deschise, fiind bucurosi sa imparta cu turistii din experienta lor. Nu rata sa degusti din turta dulce, kurtosul sau gulasul lor.