Cu siguranta, avantul turistic pe care mica statiune brasoveana l-a cunoscut s-a datorat in mare parte restaurarii Cetatii Rasnov si cand a fost construit drumul pana sus, la aceasta. Pozitionarea sa strategica reprezinta un mare atuu, aflandu-se la doar 10 minute distanta fata de Poiana Brasov si 12 km fata de cel mai frumos oras istoric din tara, Brasov.

De departe cel mai atractiv obiectiv turistic din statiune este Dino Parc, cel mai cool parc tematic al carui numar de vizitatori a batut toate recordurile. Acesta este cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul celui mai batran continent. Suprafata pe care se intinde este de aproximativ 3 hectare, aceasta avand un traseu impresionant cu 100 de dinozauri, figurine in marime naturala, carora li s-a acordat o atentie deosebita pana la cel mai mic detaliu. Descoperiti zona de agrement, muzeul in aer liber, locurile de joaca pentru copii, casutele in arbori, traseele de aventura etc.

Nu rata o vizita la Cetatea Rasnov, fiind punctul central al statiunii. Imaginea panoramica de la cetate este impresionanta, acest ansamblu fortificat fiind situate pe unul dintre dealurile ce inconjoara orasul Rasnov. Poti ajunge foarte usor cu ajutorul liftului panoramic, timp in care poti admira privelistea. Este un prilej perfect pentru a descoperi istoria in cea mai pura forma, cetatea fiind ridicata inca din secolul XIII de catre cavalerii teutoni. Ocazional se organizeaza diverse evenimente, festivaluri etc. Fortificatia Rasnov este unul dintre cele mai bine conservate si pastrate cetati din Romania.


Pestera Valea Cetatii se afla la doar 2 kilometri distanta de Rasnov, fiind singura din judet ce a fost amenajata pentru turisti la standarde europene. Pozitionata intr-o zona protejata a Masivului Postavaru, pestera este considerata ca fiind o atractie turistica de exceptie. Ca urmare a amenajarilor realizate in 2012, pestera a fost declarata “zona naturala protejata de interes national si monument al naturii”. Sala Mare este punctul forte al pesterii, cu o frumusete naturala iesita din comuna evidentiata prin formatiuni din calcar alb, stalactite, sculpturi in piatra si culori deosebite. Stiai ca in cadrul pesterii Filarmonica din Brasov s-au organizat o serie de concerte, fara niciun amplificator sau sistem de sunet, datorita acusticii regasite in pestera?

Ce spui de putina adrenalina? Cheile Rasnoavei sunt formatiuni stancoase unde ai posibilitatea de a desfasura nenumarate activitati in aer liber : bunging jumping, drumetii montane, mountain bike sau escalade. Acestea se afla la doar 5 km distanta de Rasnov.


Photo by Nomadic Julien on Unsplash

Daca iti doresti ca sejurul petrecut in statiune sa fie mai special, sunt o serie de activitati pe care le poti incerca :

  •          Centrul de Echitatie Diana se afla la doar cateva minue de mers pe jos
  •           Baza Sportiva Rasnov (trambuline, sarituri, schiuri, piste biathlon) se afla la 3 km distanta
  •           Paradisul Acvatic implica un drum parcurs in doar 10 minute
  •           Parc Aventura, cel mai mare parc de aventura din tara se afla la 15 minute distanta
  •           Descopera traseele de mountain bike