In ultimii ani, Clujul a devenit o destinatie tot mai vizitata de catre turistii din intreaga lume, nu doar din Romania.

In ceea ce priveste istoria orasului Cluj-Napoca, acesta a fost denumit simbolic “orasul comoara”, in viziunea istoricului Kuckacs Jozsef. Ba mai mult, in seria de documentare „Wild Carpathia”, Clujul este numit „poarta” spre partea nordica a Transilvaniei.

Sursa: 6 motive sa vizitezi Cluj Napoca 

Avand in vedere si pozitia geografica avantajoasa, orasul a reprezentat un cadru ideal de dezvoltare materiala, dar si etno-culturala.

In zilele noastre, Clujul reprezinta resedinta judetului, insa este considerat totodata si capitala spirituala a Transilvaniei.

Vorbim despre un centru universitar cunoscut, o regiune diversa caracterizata prin multiculturalism.

Sa nu uitam ca orasul ocupa primul loc in topul celor 100 de orase mari din Europa, cand vine vorba de calitatea aerului.

Exista o multime de locatii cat se poate de interesante atat in Cluj, cat si in imediata apropiere a orasului.

Localnicii sunt ospitalieri, iar arhitectura este impresionanta, deoarece regasim o multitudine de cladiri cu elemente istorice.

Sursa: Private Tour Cluj Napoca

Piata Unirii reprezinta una dintre zonele de interes din Cluj, fiind cea mai mare dintre vechile piete ce se regasesc in sud-estul si centrul Europei.

Chiar in mijlocul pietei, vom putea observa Biserica Sf. Mihail, dar si alte cladiri celebre, dintre care amintim: Palatul Banffy, cladirea fostei primarii, dar si cladirea Hotelului Continental, ce dateaza inca din 1894.

Pentru turistii ce isi doresc sa se bucure de un cadru natural si sa petreaca timp in aer liber, atunci Parcul Central din Cluj se dovedeste a fi destinatia ideala.

Parcul are fost amenajat cu peste 180 de ani in urma, iar in prezent reprezinta principalul spatiu verde al intregului oras, un loc ideal pentru a ne relaxa.

In anul 2010, Parcul Central a fost inscris de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National in lista monumentelor istorice din Cluj.

Sursa: Parcul Central din Cluj Napoca

Gradina Botanica din Cluj se bucura de o dimensiune cat se poate de generoasa, intinzandu-se pe aproximativ 14 hectare. Regasim peste 300 de specii diferite de flori, deci este o adevarata incantare sa ne plimbam in acest cadru natural desavarsit.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei ar trebui sa se numere pe lista obiectivelor de vizitat din Cluj. Aici vom putea admira o intreaga colectie de obiecte taranesti traditionale, cu o datare din secolele XVII-XX.

Atat persoanele ce locuiesc in Cluj, cat si cele din intreaga Romanie au auzit de Cetatuie. Regasita pe malul stang al Somesului, Cetatuia este o fortificatie zidita in perioada Habsburgica, chiar in varful dealului cu acelasi nume. Urcand pe acest deal, avem parte de o imagine panoramica asupra intregului oras.

Biserica Calvaria

Este considerata a fi monumentul cel mai vechi, ce a fost pastrat din satul Manastur. Atat lacasul de cult, vechiul turn, cat si detaliile arhitectonice dau locului un plus de originalitate.

Acest patrimoniu turistic ar trebui sa fie vizitat de orice persoana ce isi doreste sa redescopere monumentele istorice din Cluj.

Prin urmare, intr-un weekend la Cluj vom avea cu siguranta ce vizita. De la cladirile remarcabile, pana la numeroasele obiective turistice, toate acestea ne asteapta sa le descoperim.