Castelul Templul Cavalerilor, o adevarata incantare pentru turisti

Esti pasionat de monumentele istorice din Romania? Cu siguranta ai vizitat deja Castelul Bran sau Peles. Ce ai spune sa ajungi in satul Valisoara? Probabil te intrebi de ce. Ei bine, in aceasta locatie vei regasi o atractie turistica foarte interesanta din punct de vedere arhitectural. Sursa: Castelul Templul Cavalerilor, o oaza de liniste in Cheile Valisoarei


Este vorba despre Castelul Templul Cavalerilor, cu o vechime de peste 700 de ani. 

In ceea ce priveste istoricul sau, imobilul a fost construit intr-o zona de-a dreptul fascinanta, in anul 1325. Se spune ca peisajele unice l-au atras pe unul dintre nobilii vremii, care a decis sa construiasca un castel pentru membrii familiei sale.

 

Aflat in inima muntilor Trascau, Castelul Templul Cavalerilor este locul de unde poti avea parte de o priveliste impresionanta, la simpla deschidere a unei ferestre.

Odata cu trecerea timpului, cladirea a fost transformata in cazarma militara. Potrivit istoricilor, chiar si regele Mihai si-ar fi petrecut o perioada de timp in acest loc.


Sursa: Castelul Templul Cavalerilor 


Acum mai bine de 20 de ani, Castelul a fost scos licitație, iar noul proprietar al acestuia este Florian Rusu, un medic foarte cunoscut din Brașov.

 

La momentul actual poti chiar sa te cazezi in una din camerele castelului. Designul interior este cat se poate de inedit, pastrand atmosfera medievala specifica vremurilor stravechi.

„Castelul dintre stanci" reprezinta un adevarat refugiu al turistilor ce isi doresc sa se reaproprie de natura și sa uite de agitatia marilor orase.

 

Cum ar fi sa te trezesti intr-una din camerele castelului? Te-ai simti cu adevarat rasfatat.

Proprietarul a restaurat atat partea interioara cat și cea exterioara a castelului, fara a modifica stilul vintage. Lucrarile au fost facute in asa mod incat sa redea imaginea de odinioara a castelului. 

 

Potrivit statisticilor, Castelul Templul Cavalerilor atrage atentia atat turiștilor din tara noastra, cat si celor din strainatate.


Sursa: Castelul Templul Cavalerilor 


In imediata apropiere a castelului, vizitatorii pot practica alpinism sau chiar zbor cu parapanta. Ba mai mult, acestia se pot plimba in natura, bucurandu-se de aerul curat si de o imagine panoramica unica.Sursa: Castelul Templul Cavalerilor 


Interesante sunt si petrecerile tematice ce se organizează frecvent. Printre obiectivele proprietarului castelului se numara si crearea unui festival al domnitelor si cavalerilor. Suna foarte interesant, nu-i asa?
Sursa: Castelul Templul Cavalerilor 


In cele 17 camere puse la dispozitie oaspetilor se remarca stilul clasic, iar mobilierul din lemn natural confera un aspect rustic decorului interior. Turistii sunt foarte entuziasmati si de paturile sub forma de baldachin, ce ii duc cu gandul la o camera regala.

 

Toate acestea fiind zise, putem afirma faptul ca acest castel este o destinatie de vacanta grozava. Petrece ultima saptamana de vara intr-un loc original si vei avea parte de momente de neuitat.