Castelul Pelisor ocupa un loc in topul celor mai des vizitate atractii turistice din Romania, fiind pe placul turistilor nationali si internationali. Construit in perioada 1873-1914, Castelul Pelisor este un edificiu cultural de exceptie ce merita a fi vizitat.

Regele Carol I al Romaniei este cel care a propus construirea Castelului Pelisor, tocmai pentru ca acest imobil sa reprezinte un loc de refugiu si resedinta de vara a membrilor familiei regale.

Desi initial castelul a fost proiectat pentru a avea dimensiuni mai reduse decat Castelul Peles, pe masura ce proiectul a evoluat, s-a creat o structura mult mai mare si mai complexa.

Sursa: Castelul Pelisor, locul unde inima Reginei Maria a batut pentru ultima oara

Proiectul castelului reprezinta creatia arhitectului de origine ceha Karel Liman, fiind realizat in stil Art Nouveau. La acel moment, la nivel european acest stil arhitectural era cunoscut sub denumirea de „Secession” sau „Jugendstil”. Din punct de vedere geografic, impresionanta cladire este situata la Sinaia, in imediata apropiere a Castelului Peles.

Cadrul natural este unul de poveste, avand in vedere faptul ca se afla la baza Muntilor Bucegi. Stiai ca acesta are o suprafata de aproximativ 1000 de metri patrati si prezinta un design de exceptie? Din punct de vedere al designului interior, se remarca un mobilier elegant, iar piesele de rezistenta sunt reprezentate de sculpturile si picturile murale deosebite.

Partea interioara a castelului este formata din 6 camere mari, printre care se numara sala de muzica, biblioteca si sala de mese.

La momentul actual, imobilul este deschis publicului, care pot sa admire o parte din camere si sa vada chiar cu proprii ochi vasta colectie de piese de arta si mobilier.

 

Sursa: Castelul Pelisor 

Probabil te intrebi care sunt motivele pentru care ar trebui sa vizitezi Castelul Pelisor. Ei bine, exista o serie de motive ce ar trebui sa te convinga.

In primul rand, poti admira o fila de istorie si arhitectura. Specialistii considera ca acest castel este o adevarata bijuterie reprezentativa pentru stilul Art Nouveau. Mobilerul luxos si decorul original reflecta o imagine a vietii aristocratice din secolul al XIX-lea.

Sa nu uitam nici de privelistea spectaculoasa din Sinaia. Oriunde te-ai intoarce esti inconjurat de frumusetea autentica a peisajelor montane, fapt ce nu poate decat sa te incante.

Ceea ce este bine  de stiut este faptul ca o vizita la Castelul Pelisor iti ofera oportunitatea de a explora cultura romaneasca. Astfel, vei putea intelege mult mai bine mostenirea culturala a tarii si traditiile stravechi.

Sursa: Castelul Pelisor, Sinaia 

Interesant este si faptul ca zona este presarata de numeroase atractii turistice, cum ar fi Castelul Peles, dar si statiunea montana Sinaia. Practic, nu te poti plictisi nici o secunda daca optezi pentru o unitate cazare Brasov.

Prin urmare, Castelul Pelisor este o emblema a Patrimoniului National. Cu o valoare culturala inestimabila, castelul merita a fi vizitat cel putin o data in viata. 

Citeste si : Cele mai importante locatii must-see din Sinaia si imprejurimi