Pentru turistii ce ajung in Sinaia, Castelul Peles se afla pe lista cu atractiile turistice pe care isi le doresc sa le viziteze.

Sursa: Castelul Peles 

Construit la initiativa celui dintai Rege al Romaniei, Carol I, castelul se numara printre cele mai frumoase monumente istorice de acest tip din intreaga tara.

Din punct de vedere al amplasarii, Castelul Peles poate fi vizitat in statiunea montana Sinaia, la doar 44 de km de orasul Brasov.

In trecut acesta reprezenta resedinta de vara a familiei regale, iar asta se datora ambientului fermecator. Din punct de vedere al design-ului, castelul a fost realizat conform planurilor arhitectilor austrieci Johannes Schultz si Carol Benesch.

Vorbim despre unul dintre edificiile cele mai reprezentative din tara noastra, avand un caracter unic.

Vizitand Sinaia, Carol I este placut impresionat de cadrul natural si propune construirea unui castel in aceasta zona retrasa si pitoreasca.

La procesul de zidire au luat parte peste 300 de muncitori, iar imobilul a fost finalizat in aproximativ 2 ani.

 In anul 1875 se efectueaza fundatia castelului, unde au fost ingropate sute de monede de aur gravate cu imaginea lui Carol I.

Inaugurarea oficiala a Castelului Peles are loc in anul 1883, reprezentand la acea vreme sediul noii dinastii. Incepand cu luna mai si pana in noiembrie, membrii familiei regale obisnuiau sa isi petreaca timpul la Sinaia, organizand deseori intalniri politice importante, cum ar fi Consiliul de Coroana din anul 1914.

Sa nu uitam ca Pelesul a avut un rol marcant in istoria Romaniei, dat fiind faptul ca in acest loc s-a nascut viitorul rege al Romaniei, Carol al-II-lea.

Sursa: Castelul Peles, Sinaia, Romania 

Incepand cu anul 1953, Castelul Peles a fost declarat muzeu si a putut fi vizitat de catre turisti. In partea interioara a acestuia vizitatorii pot sa admire diferite incaperi, printre care se numara Holul de Onoare, Biblioteca Regala, Sala de Teatru sau Apartamentul Imperial.

Sursa: Interiorul Castelului Peles 

Conform statisticilor, Castelul Peles se afla in topul celor mai vizitate castele din Romania, dupa Castelul Bran. Mai bine de 300.000 de turisti au admirat frumusetile edificiului pe parcursul ultimului an. Nu doar romanii sunt pasionati de Castelul Peles, ci si turistii din strainatate. La Sinaia au ajuns turisti si din Japonia, Noua Zeelanda sau Australia.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Pelesul este format din 160 de camere si mai multe intrari. La momentul in care a fost construit era unic in intreaga Europa, avand in vedere ca era prevazut cu incalzire centralizata, lift si plafon de sticla in holul de onoare.

Terasele castelului au fost realizate tinand cont de influentele renascentiste italiene, iar rezultatul este unul de exceptie.

Remarcabile sunt elementele de decor, cum ar fi statuile, vasele, coloanele sau fantanile ce atrag atentia vizitatorilor.

Sursa: Fantana centrala de la Castelul Peles 

Patrimoniul cultural este reprezentat de cele peste 4000 de exemplare ce apartin colectie de arme, pastrate inca din secolul al XV-lea si XIX.

Prin urmare, daca iti doresti sa descoperi frumusetile tarii noastre, poti alege sa vizitezi Castelul Peles din Sinaia si vei fi impresionat de arhitectura sa.

Citesti si : Cele mai importante locatii must-see din Sinaia si imprejurimi