Printre monumentele istorice de mare importanta din Romania se numara si Castelul Bran, aflat in Pasul Bran-Rucar.

Este bine de stiut faptul ca aceasta atractie turistice se afla la doar 30 de km de orasul Brasov, mai exact, pe soseaua ce face legatura dintre Brasov si Campulung Muscel.

Acesta a fost ridicat pe o stanca, ceea ce inseamna ca peisajul este de-a dreptul impresionant. In momentul actual, castelul a devenit muzeu, iar turistii pot sa viziteze toate cele 4 etaje ale sale.

In fiecare an, foarte multi turisti viziteaza Castelul Bran, fiind de-a dreptul fascinati de celebra legenda a Contelui Dracula.

Sursa: Castelul Bran

Vorbim despre o locatie istorica, cu o vechime de peste 600 de ani, prima sa atestare fiind inregistrata in anul 1377, in timpul domniei regelui Ungariei, Ludovic I de Anjou.

Mai intai, aceasta a servit drept o fortareata de aparare, insa la data de 19 noiembrie 1377 regele elaboreaza un document prin care le ofera locuitorilor Brasovului privilegiul de a construi un castel.

Incepand cu anul 1920, Consiliul Orasenesc Brasov a donat castelul in semn de multumire Reginei Maria a Romaniei. Apoi, in anul 1948, Castelul Bran a devenit proprietatea statului roman, fiind deschis vizitelor inca din anul 1956.

In 1993, castelul a devenit atractie turistica, fiind considerat muzeu istoric si de arta feudala.

 

Sursa: Castelul Bran, Istorie si legenda

La momentul actual, cea mai cunoscuta legenda ce a fost creata in jurul unui castel este Legenda lui Dracula.

In zona Brasovului, natura a fost cat se poate de generoasa, iar peisajele sunt de poveste. In aceasta zona, se regasesc doua masive montane impresionante, Piatra Craiului si Bucegi, iar toti turistii ce viziteaza meleagurile au parte de o priveliste minunata.

Astazi, toti vizitatorii pot sa observe colectiile de costume, arme, mobilier si armuri, ce se regasesc in incinta castelului.

Pentru a urca la primul etaj, vom pasi pe o scara cu trepte de stejar, iar in prima incapere vom putea vizita sala armelor, unde se regaseste o colectie cu o datare din secolul al XVI-lea. De remarcat sunt si basoreliefurile usilor, cat si ancadramentele lor, ce nu pot fi trecute cu vederea de turisti.

Constructia se remarca prin statura impunatoare si rece, Castelul fiind amplasat strategic pe o stanca.

Sursa: Interior of Medieval Castle Bran

La etajul al 2 lea putem sa ajungem prin urcarea pe o scara foarte ingusta, ce a fost sapata in roca. Aici regasim o sala de muzica, unde a fost amplasat mobilier in stilul renascentist.

La etajul al 3 lea, vom ajunge la logia pavata cu caramida, de unde putem sa admiram intreaga curte interioara, in toata splendoarea acesteia.

La etajul al 4 lea, vom putea sa ne bucuram de panorama defileului raului Turcu si vom putea imortaliza fiecare moment, facand cateva fotografii foarte reusite.

Prin urmare, Romania are un potential turistic foarte mare, fiind inzestrata atat cu peisaje desavarsite, cat si cu obiective turistice inedite, printre care se numara si Castelul Bran, un monument cu o arhitectura unica, ce inca si-a pastrat frumusetea de altadata.