Ori de cate ori te gandesti la castele, iti vine in minte ideea de regalitate si de rafinament. Nu este de mirare, avand in vedere faptul ca aceste monumente arhitecturale au reprezentat resedinta marilor conducatori ai Romaniei si a familiilor nobiliare. Atmosfera princiara inca este resimtita la fiecare pas, iar in tara noastra inca se regasesc castele ce merita a fi vizitate in toamna acestui an. Astazi iti vom prezenta un top al celor mai frumoase castele de pe teritoriul Romaniei.

1. Castelul Corvinilor 

Sursa: Castelul Corvinilor & Povestea Corvinestilor 

Oricine a auzit cel putin o data in viata de Castelul Corvinilor, cunoscut si sub denumirea de Castelul Huniazilor. Aceasta atractie turistica se bucura atat de un renume national cat si international, daca ar fi sa aruncam o privire spre statisticile inregistrate in ultimii ani. Foarte multi turisti pasionati de istorie si arhitectura aleg sa ajunga in Hunedoara, tocmai pentru a vizita acest castel splendid ce ilustreaza stilul gotic.

Stiai ca monumentul a fost deja inclus in top 10 locatii de basm din intreaga Europa? Acest aspect nu este de mirare, avand in vedere faptul ca vorbim despre un obiectiv turistic de exceptie. Interesanta este si pozitionarea castelului, ce a fost construit pe o stanca. La poalele stancii curge Paraul Zlasti, iar intreaga priveliste este unica.

2. Castelul Peles 

Sursa: Castelul Peles 

Denumit simbolic “perla arhitecturii romanesti”, Castelul Peles din Sinaia face parte din topul celor mai frumoase castele regale din toate timpurile din Romania. Construit la initiativa Regelui Ferdinand I, somptuoasa resedinta este o adevarata incantare pentru oaspetii ce ii trec pragul.

Si amplasarea geografica da un plus de farmec castelului, avand in vedere faptul ca se afla chiar la poalele Muntilor Bucegi. Castelul alpin imbina un ansamblu de stiluri clasice europene, fiind totodata un model al esteticii germane.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca imobilul grandios este inconjurat de gradini absolut superbe, in care te poti plimba si tu intr-o zi frumoasa de toamna, cand soarele lumineaza cu blandete elementele de decor.

Citeste si: Despre Castelul Peles din Sinaia 

3. Castelul Bran 

Ramanem in zona Transilvaniei si va prezentam Castelul Bran. Desigur, acesta nu mai are nevoie de nici o descriere, avand in vedere faptul ca este un obiectiv turistic de mare interes in societatea moderna a anului 2022.

 

Sursa: Castelul Bran 

In jurul castelului planeaza si o legenda, potrivit careia aici ar fi fost resedinta Contelui Dracula. Desi Dracula este doar un personaj din romanul scriitorului irlandez Bram Stoker, se pare ca fascinanta poveste a starnit interesul si turistilor straini ce sunt in cautare de aventura si de locatii cu iz magic. Falnicul castel ii impresioneaza chiar si pe cei mai pretentiosi oaspeti, fiind o locatie cu adevarat speciala din tara noastra.

Concluzionand, daca inca nu ai ajuns la unul dintre cele 3 castele mentionate, acum ar fi momentul potrivit sa pornesti intr-o noua calatorie fascinanta!