Delta Dunarii reprezinta a doua delta din lume, ca marime. Mai bine de 5000 de animale si plante sunt identificate, la momentul actual, pe teritoriul acesteia.

De asemenea, Delta a devenit casa a 300 de specii de pasari, o parte dintre acestea fiind migratoare.

In ceea ce priveste fauna, aceasta este formata din pasari, reptile, pesti si amfibieni, dar si mamifere: nurca europeana, vulpea, mistretul, pisica salbatica, dar si cainele enot.

Este bine de stiut faptul ca, in apele Dunarii, regasim cel mai mare peste de apa dulce, acesta fiind morunul.

Din punct de vedere turistic, Delta Dunarii este o locatie unica, unde peisajele magnifice incanta privirea oricarei persoane.

Foarte multi din turistii ce au vizitat aceste tinuturi au afirmat ca Delta Dunarii este un adevarat Rai pe pamant”. Acestia au fost cu adevarat incantati de plimbarile cu barca, mancarurile cu specific traditional si de clipele de relaxare, de pe malul apei.

Odata ajunsi in Delta, vom observa elementele specifice zonei, fiecare localitate este pitoreasca si plina de farmec.

Sursa: Delta Dunarii

Inca din anul 1990, Delta Dunarii a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO, primind titulatura de “Rezervatie a Biosferei”.

Ori de cate ori ajungem in Delta, trebuie sa ne stabilim anumite locatii pe care sa le vizitam.

In primul rand, nu putem sa ajungem in zona Dobrogei, fara a vizita orasul Tulcea. Practic, Tulcea reprezinta si poarta de acces in Delta. Denumit simbolic “orasul celor 7 coline”, acesta are deschidere la Dunare.

In Tulcea exista si Muzeul de Stiinte ale Naturii Delta Dunarii, ce a fost creat inca din anul 1950. In cadrul acestuia, vom regasi atat colectii specifice, cat si un  acvariu.

Continuam cu localitatea Sfantu Gheorghe, ce se afla chiar in extremitatea estica a Deltei, intre Sulina si Crisan. Orice turist ce ajunge pe aceste meleaguri are ocazia de a vedea atat Marea Neagra, cat si Delta, fiind singurul loc de unde se intrezaresc ambele intinderi de apa.

Vorbim totodata si despre un vechi sat cu specific pescaresc, unde turismul rural este in plina dezvoltare.

Sursa: Green Village Danube Delta

In ceea ce priveste domeniul culinar, Delta reprezinta destinatia ideala de vacanta. Dupa cum bine stim deja, o buna parte din preparatele traditionale au la baza peste.

Printre cele mai delicioase meniuri se numara ciorbele de peste, plachia cu sos de rosii, salata de icre si crapul prajit, cu mamaliguta.

Si din punct de vedere cultural, zona Deltei este destul de ofertanta. Aici au loc anual diferite festivaluri, spre exemplu, festivalul “Dobrojazz”, pentru pasionatii de muzica jazz, dar si festivalul de film “Anonimul”.

O alta locatie interesanta pentru turisti se dovedeste a fi satul pescaresc Mila 23, ce se afla exact in centrul Deltei. Vorbim despre o localitate unde inca se pastreaza traditiile vechi de odinioara. Pentru a ajunge aici, va trebui sa parcurgem traseul cu barca, experienta ce se dovedeste a fi de neuitat.

In jurul satului vom regasi mai multe lacuri (Olguta, Fortuna, Trei Iezere), unde putem sa ne bucuram de o priveliste desprinsa din povesti. Cu siguranta, vom vedea pelicani, egrete sau albatrosi si in realitate si vom putea putea face cateva fotografii reusite.


Sursa: Turismul de observare a pasarilor in Delta Dunarii, in crestere

Prin urmare, se aproprie sezonul de vara, deci acum este momentul sa ne planificam urmatoarea vacanta, in Delta Dunarii si sa descoperim un cadru natural deosebit.