Judetul Neamt este situat in nord-estul Romaniei, in Moldova, fiind cunoscut la nivel national datorita cadrului natural montan deosebit.

Atat in oras, cat si in imprejurimi, exista numeroase atractii turistice, pentru persoanele ce isi doresc sa redescopere frumusetile Romaniei.

Sursa: Grand Hotel Ceahlau, Piatra Neamt 

Curtea Domneasca din Piatra Neamt se afla in partea centrala a orasului, fiind formata dintr-un ansamblu de monumente istorice, dintre care amintim: Biserica Domneasca „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul”, Muzeul Curtii Domnesti si Turnul lui Stefan cel Mare. Turistii ce au ajuns in aceasta zona au fost foarte entuziasmati de atmosfera existenta in Neamt.

Biserica Domneasca „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” a fost construita intre anii 1497-1498, fiind considerata a fi una dintre cele mai reusite monumente religioase din intreaga Moldova.

Din punct de vedere arhitectural, fatada bisericii se remarca prin decoratia originala in ceramica policroma, dar si prin ornamentele inspirate din stilul gotic.

Sursa: Biserica Nasterea "Sfantul Ioan Botezatorul" din Piatra Neamt 

Pe langa monumentele culturale si istorice, in Piatra Neamt puteti avea parte si de o plimbare cu telegondola, ce traverseaza o buna parte din oras.

Astfel, turistii urca din zona Garii, pana pe Muntele Cozla, de unde se pot bucura de o imagine panoramica a intregului tinut.

Si din punct de vedere arhitectural, Piatra Neamt se dovedeste a fi un oras remarcabil. Aici sunt amplasate Sinagoga de lemn „Baal Sem Tov”, cat si Hanul Paharnicului, unice la nivel national si european.

Ori de cate ori planificam o vacanta, ne dorim sa avem parte de cat mai multe activitati interesante. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca in Piatra Neamt exista o baza hipica, unde puteti sa faceti calarie de agrement sau doar sa va plimbati cu trasura.

Judetul Piatra Neamt este cunoscut la nivel national datorita numeroaselor manastiri ce se afla pe teritoriul acestora si sunt vizitate anual de zeci de mii de pelerini.

Printre obiectivele turistice religioase din Piatra Neamt se numara Manastirea Neamt, Manastirea Sihastria, Manastirea Secu, Manastirea Agapia si Manastirea Varatec.

Manastirea Neamt se afla in comuna Vanatori Neamt, fiind cea mai veche asezare monahala din intreaga Moldova.

Manastirile Agapia si Varatec sunt manastiri de maici si reprezinta destinatii consacrate de pelerinaj, pentru turistii ce sunt isi doresc sa ia parte la frumusetea slujbelor si sa se bucure de liniste.

Manastirea Agapia se remarca prin pictura interioara ce a fost realizata de catre Nicolae Grigorescu, pictor ce a reusit sa imbine cu succes stilul bizantin si stilul neoclasic in arta romaneasca.

Sursa: Manastirea Agapia 

De asemenea, in satul in care se afla Manastirea Agapia puteti vizita si Casa Memoriala a lui Alexandru Vlahuta, un scriitor de renume pentru literatura romaneasca.

Manastirea Varatec a fost construita intr-un cadru natural idilic, iar padurea ce inconjoara lacasul de cult poarta denumirea simbolica de „Padure de arama”.

Manastirea este renumita la nivel national, tocmai datorita faptului ca aici se inregistreaza cel mai mare numar de maici din intreaga tara.

In satul in care este construita Manastirea Varatec se afla si mormantul poetei Veronica Micle, ce este vizitat de foarte multi turisti.

Astfel, putem afirma ca Piatra Neamt este un judet cu adevarat binecuvantat, dat fiind faptul ca aici exista numeroase lacasuri de cult cu o arhitectura deosebita.